Sökning: "matsedel"
Visar resultat 1 - 5 av 11 uppsatser innehållade ordet matsedel.
1. Upplevelser av arbetet med specialkost och anpassad kost i grundskolan : En kvalitativ intervjustudie med skolkökspersonal
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : SAMMANFATTNING Introduktion: Antalet serverade måltider med special- och anpassad kost i svenska grundskolan ökar. I nationella riktlinjer och rekommendationer finns vägledning för skolkökspersonal inom området. LÄS MER
2. Vad tycker DU om den vegetariska skollunchen?”.En enkätundersökning om grundskoleelevers, vårdnadshavares och lärares attityder till vegetariska respektive köttbaserade måltider i skolan
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Skolans måltider har stor potential att driva hållbarhetsarbeten i kommuner i rätt riktning. I samband med att kommuner i Sverige introducerat mer vegetariska rätter i skolmåltiden som ett sätt att minska klimatpåverkan har det mötts av motstånd från elever, vårdnadshavareoch lärare. LÄS MER
3. AI-Driven Meal Planning in the FoodTech Industry: A Reinforcement Learning Approach
Master-uppsats, Lunds universitet/Matematik LTHSammanfattning : Traditional meal planning for large kitchens is a laborious and complex affair with multiple external constraints imposed on the meal plan, such as a healthy nutrition profile and a low environmental impact, which should be fulfilled while being under budget. This is a tough task for humans but by modelling the process with a Markov Decision Process and using Reinforcement Learning an agent can be taught to create meal plans from constraints. LÄS MER
4. Balansera arbetsbelastning med goda relationer : En kvalitativ studie om förskolekockars upplevelser av att arbeta med specialkost
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Efterfrågan på specialkost inom förskola och skola har under senare år ökat vilket medför större arbetsbelastning för kökspersonalen som arbetar där. Tidigare forskning visar att kökspersonal har börjat ifrågasätta om alla specialkoster är befogade. LÄS MER
5. Fyra små rätter : ett utvecklingsarbete av E-kost
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Bakgrund: Undernäring är vanligt förekommande inom den svenska vården. Att upprätthålla en god nutritionsstatus och att få i sig tillräckligt med protein är av stor betydelse för en patients tillfrisknande. LÄS MER