Sökning: "matservice"

Hittade 2 uppsatser innehållade ordet matservice.

  1. 1. Hållbara åtgärder för minskat matsvinn i svenska skolkök

    Magister-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för kultur och samhälle (KS)

    Författare :Blom Sara; Hansen Sara; [2020]
    Nyckelord :commitment; culture; food waste; food services; leadership; norms; school lunch; schools; social sustainability; sustainability; engagemang; hållbarhet; kultur; ledarskap; matavfall; matservice; matsvinn; normer; skollunch; skolor; social hållbarhet;

    Sammanfattning : En tredjedel av all mat som produceras för människor når aldrig en mänsklig mage. Sveriges kommuner beskrivs i regeringens handlingsplan för Agenda 2030 som en mycket viktig del i omställningen för ett hållbart samhälle och den offentliga måltiden benämns vara en angelägen del i det arbetet. LÄS MER

  2. 2. De äldres upplevelse av kylda matens smak, måltidsvariation och måltidssituation

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Gia Jängnemyr; [2017-11-15]
    Nyckelord :Äldre; smakupplevelse; måltidsvariation; måltidsupplevelse;

    Sammanfattning : Äldre personer i eget boende som behöver hjälp att laga mat kan få bistånd på matlådor i stället. Vissa kommuner tillagar och distribuerar varm mat dagligen medan andra kommuner övergått till att leverera kyld mat från matservice företag, ofta en gång i veckan. LÄS MER