Sökning: "matupplevelse"

Visar resultat 1 - 5 av 10 uppsatser innehållade ordet matupplevelse.

  1. 1. Bortom plast: En utveckling av hållbara engångsbestick - med fokus på användarupplevelse, funktionalitet och sinnenas påverkan

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Industridesign

    Författare :Madelaine Nordén; [2023]
    Nyckelord :Engångsbestick; formpressning; Inverform; RISE; hållbarhet; industridesign; produktdesign;

    Sammanfattning : I detta examensarbete har jag genomfört en designprocess och utvecklat en konceptserie hållbara engångsbestick som ger användaren en förhöjd sinnlig matupplevelse. Tidigare har majoriteten av alla engångsbestick varit tillverkade i plast, vilket vi vet är skadligt för miljön. LÄS MER

  2. 2. Från Östgötaslätten till matupplevelse : En kvalitativ studie av värdekedjan mellan producent, grossist och restaurang på en lokal marknad

    Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/Företagsekonomi; Linköpings universitet/Filosofiska fakulteten

    Författare :Emma Gunnarsson Folkegård; Sebastian Olivares; [2020]
    Nyckelord :Valuechain; locally produced raw materials; local market; wholesale; added value; value-creating; producers; Värdekedja; lokalt producerade råvaror; lokal marknad; grossist; mervärde; värdeskapande; producent;

    Sammanfattning : Restaurangutläggen har ökat sedan 2010 och efterfrågan på lokalt producerad mat har ökat allt mer senaste tiden, vars syfte inte längre enbart syftar till att mätta idag. Trender har lett till att mervärden inom mat såsom kvalité, hållbarhet och ursprung efterfrågas, varpå restauranger har anpassat sig till detta för att skapa en matupplevelse. LÄS MER

  3. 3. Misofoni och aptit : Hur upplevs ljud av olika grupper i en måltidsmiljö?

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Emma Häggström; Reece Phersson; Emelie Holmgren; [2020]
    Nyckelord :Misophonia; Appetite; ASMR; Food Culture; Triggering Sounds; Food Sounds; Noice Sensitivity; Misofoni; Aptit; ASMR; Matkultur; Triggande ljud; Matljud; Ljudöverkänslighet;

    Sammanfattning : Alla sinnen kan påverka vår matupplevelse och även hur vi upplever smak, men ett sinne som ofta glöms bort är hörseln. Olika ljud i omgivningen, men även matljuden i sig, har möjlighet att påverka hur vi upplever det vi äter. LÄS MER

  4. 4. Håll mig : En serie keramik för ensamätande

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för design (DE)

    Författare :Emma Hansson; [2015]
    Nyckelord :ceramics; crafts; slow design; meal; sustainable development; Keramik; konsthantverk; slow design; måltid; hållbar utveckling;

    Sammanfattning :   I mötet mellan händer och lera har en serie skålar i stengods tagit form som är riktade till den som yrkar ensamätandet. Arbetet är en strävan efter att ta fram emotionellt hållbara produkter där funktion kombinerats med interaktion för att utmana ätandet och ge en annorlunda matupplevelse. LÄS MER

  5. 5. Leverans till din dörr - en matupplevelse som aldrig förr. En kvalitativ studie av hur svenska livsmedelsföretag på nätet skapar varumärkeskapital

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för strategisk kommunikation

    Författare :Sophie Filipson; Greta Månson Lokrantz; [2015]
    Nyckelord :brand equity; digital mathandel; e-handel; livsmedelsföretag; livsmedelshandel; matkasse; varumärkesbyggande; varumärkeskommunikation; varumärkeskapital; varumärkeskännedom; upplevd kvalitet; varumärkesassociationer; varumärkeslojalitet; tillit; strategisk kommunikation; Social Sciences;

    Sammanfattning : Denna studie ämnar öka förståelsen om hur svenska nätbaserade livsmedelsföretag som levererar måltidslösningar, i form av exempelvis matkassar, skapar varumärkeskapital. Utvecklingen av näthandel har gjort det möjligt för företag att skapa och upprätthålla relationer till konsumenterna i den digitala miljön. LÄS MER