Sökning: "matupplevelser"

Visar resultat 1 - 5 av 7 uppsatser innehållade ordet matupplevelser.

  1. 1. Mat som attraktion : Hur betydande är mat som faktor vid val av resa?

    Kandidat-uppsats, Institutionen för organisation och entreprenörskap (OE)

    Författare :Petra Harlén; Johanna Lundgren; [2013]
    Nyckelord :Matturism; kulinarisk turist; konsumentbeteende; motivationsfaktorer; autenticitet; demografi;

    Sammanfattning : Ämnet matturism behandlar turismaktiviteter relaterade till mat. De turister som reser för just matupplevelser benämns som kulinariska turister och maten på det lokala resmålet har stor betydelse för dessa turister. LÄS MER

  2. 2. Restaurang i vardagsrummet : En kvalitativ undersökning av fenomenet middagsklubbar

    Kandidat-uppsats, Sociologiska institutionen

    Författare :Karin Ridderheim; [2012]
    Nyckelord :mat; matkonsumtion; middagsklubb; matupplevelse;

    Sammanfattning : I följande studie undersöks fenomenet middagsklubbar, ett slags hemma-hos-restauranger där matglada amatörkockar bjuder in okända människor på middag i sitt hem. Syftet med studien är att undersöka vilka som lockas av att driva och besöka middagsklubbar samt varför fenomenet blir alltmer populärt i det senmoderna samhället. LÄS MER

  3. 3. Från självständig kosthållning till matlåda : Hur upplever äldre förändringen av måltidssituationen?

    Kandidat-uppsats, Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Anna Karlsson; [2012]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Bakgrund Undernäring bland äldre är vanligt förekommande, också bland äldre i ordinärt boende, dvs. äldre som bor i egen lägenhet eller villa. Aktuella underlag behövs för de som arbetar med äldre, eftersom kosten utgör kärnan i nutritionsbehandlingen. LÄS MER

  4. 4. Matens roll i reseupplevelsen : En intervjustudie med sex nyckelaktörer i turismnäringen

    Kandidat-uppsats, Sektionen för hälsa och samhälle

    Författare :Maria Sahlström; Emilie Berghult; [2012]
    Nyckelord :food tourism; food experiences; food culture; tourist industry; identity; symbols; food as a travel experience; matturism; matupplevelser; matkultur; turismnäringen; identitet; symboler; maten som reseupplevelse;

    Sammanfattning : Syftet med denna intervjustudie var att undersöka hur ett antal nyckelaktörer inom turismnäringen såg på matens roll och hur de arbetade med matupplevelser i praktiken. Insamling av data genomfördes genom semi-strukturerade intervjuer som transkriberades och analyserades utifrån en mall för kvalitativ bearbetning av text. LÄS MER

  5. 5. Svensk matkultur : En intressentinventering av problem och möjligheter

    Kandidat-uppsats, Handelshögskolan BBS

    Författare :Nadja Jonsson; Pierre Magnusson; [2010]
    Nyckelord :regional matkultur; efterfrågan; samarbete; marknadsföring; upplevelser;

    Sammanfattning : Vilka problem och möjligheter finns det med svensk gastronomisk kultur? Syftet med uppsatsen är att göra en inventering av olika matintressenters åsikter om svensk gastronomisk kultur; vad den svenska gastronomiska kulturen omfattar samt hur den ser ut i Kalmar län. Vi har använt oss av en induktiv ansats för att kunna kartlägga problem och möjligheter med den gastronomiska kulturen i Kalmar län. LÄS MER