Sökning: "meal order"
Visar resultat 1 - 5 av 81 uppsatser innehållade orden meal order.
1. Shelf-life study of rice pudding: Differences in assorted rice varieties and how they change in texture over time
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : This master thesis was performed in collaboration with Orkla Foods Sweden AB. The aim of the study was to investigate rice pudding and how storage time affects the texture properties of the rice grains inside the pudding, and if this could be related to some of the properties of the raw rice. LÄS MER
2. Patienters upplevelser av att leva med kroniskt obstruktiv lungsjukdom (KOL) : En litteraturstudie
M1-uppsats, Röda Korsets HögskolaSammanfattning : Bakgrund: Kroniskt obstruktiv lungsjukdom (KOL) är ett folkhälsoproblem och den tredje vanligaste dödsorsaken i världen. KOL påverkar andningsvägar och lungor och leder till begränsning av luftflödet in och ut ur lungorna. Den främsta orsaken till sjukdomen är rökning. LÄS MER
3. "Blott Sverige svenska krusbär har" : En kvalitativ studie om nation branding av svensk måltidskultur
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för marknadsföring (MF)Sammanfattning : This candidate thesis contains a qualitative study of how Sweden markets its gastronomicculture internationally through nation branding. The study was conducted through adeductive research approach. Through nation branding, Sweden has become the new, littlestar on the gastronomic world scene. LÄS MER
4. Effects of plant polar lipids on postprandial glycemic regulation in healthy humans
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : In light of diabetes becoming a global discussion topic, some steps ought to be taken to help reduce the number of individuals suffering from the disease. Keeping good glycemic control through a healthy diet helps prevent diabetes and cardiovascular disease. Plant lipids are increasingly being studied for their postprandial effects on humans. LÄS MER
5. Minska matsvinn i privathushåll : Utformning av ett grafiskt kampanjkoncept
Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/Medie- och Informationsteknik; Linköpings universitet/Tekniska fakultetenSammanfattning : Matsvinn är ett stort miljöproblem och forskning visar på att den största delen av matsvinnet uppstår i hushållen, både i Sverige och globalt. Som konsumenter är vi den sista delen i livsmedelskedjan vilket innebär att vi har ett stort ansvar att ta tillvara på maten som har producerats och transporterats i många led innan den slutligen hamnar i vårt kylskåp och på vår tallrik. LÄS MER