Sökning: "meal rate"

Visar resultat 1 - 5 av 28 uppsatser innehållade orden meal rate.

  1. 1. Desulphurisation of cement flue gases

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, KTH/Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa (CBH)

    Författare :Ellen Sjöstrand; [2023]
    Nyckelord :Flue Gas Desulphurisation; FGD; gypsum; cement;

    Sammanfattning : Flue gas desulphurisation (FGD) is a crucial method to minimise the SO2 emissions from industrial processes. The FGD system utilise an alkaline sorbent to remove SO2 from the flue gases. Calcium in form of limestone is a commonly used sorbent where gypsum is produced asa by-product. LÄS MER

  2. 2. MINERAL CARRYOVER FROM SHELLED MUSSEL MEAL IN THE SPOTTED WOLFFISH (ANARHICHAS MINOR). Potential of dietary mineral supplementation on growth, stress and health.

    Master-uppsats, Göteborgs universitet / Institutionen för biologi och miljövetenskap

    Författare :Terese Hjelleset; [2022-08-16]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : The potential of Swedish aquaculture is currently not fulfilled as Sweden is still a net importer of fish with low production and narrow species diversity. In recent years, there has been increasing interest in expanding and diversifying Swedish aquaculture to make it more sustainable and competitive. LÄS MER

  3. 3. Måltidsordning och livsmedelsval före och efter träningspass : En wabbaserad enkätstudie om individer som styrketränar regelbundet

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Mattias Nilsson; [2021]
    Nyckelord :Livsmedelsval; måltidsordning; styrketräning; träning; protein; kolhydrater; kött.;

    Sammanfattning : Bakgrund: Nutritionen är en viktig del vid styrketräning, inte minst för att säkerställa adekvata mängder muskelglykogen och besvara den ökning i muskelproteinsyntes som efterföljer utförd styrketräning. En god fördelning av måltider över dagen förser kroppen med de förutsättningar som krävs. LÄS MER

  4. 4. Effects of cow-calf contact on feed intake, milk production and energy balance in dairy cows in early lactation

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Carina Tufvesson; [2021]
    Nyckelord :Cow-calf contact system; dairy cow; suckling; feed intake; feeding pattern; milk production; energy balance;

    Sammanfattning : The objective of this study was to compare the production level, feed intake and energy balance in early lactation of non-suckled cows against cows in a cow-driven cow-calf contact (CCC) system. CCC systems have become interesting to evaluate as they are thought to provide a more natural behaviour for both the cow and calf, several studies have reported higher growth and better health in calves kept in these systems. LÄS MER

  5. 5. Characterization of Nopal cactus cladode flours regarding dietary fiber and starch content, and their effects on postprandial glycemic regulation

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Zhuohuan Li; [2021]
    Nyckelord :Nopal; Opuntia ficus-indica; Nutrition; glycemic response; diabetes; hydrolysis index; meal study; dietary fiber; applied nutrition; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Background: Previous study found that 2 batches of Nopal flour supplied by the same suppliers at different time was performing different results in in vitro studies and the quality of Nopal flour might thus be different. Besides, investigation on whether the soluble or the insoluble fraction of the Nopal flour suspensions contributed to the glycemic modulation was still necessary. LÄS MER