Avancerad sökning

Hittade 3 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 1. Effekten av måltidsfrekvens på HbA1c fasteplasmaglukos hos vuxna vid typ 2-diabetes En systematisk översiktsartikel

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Författare :André Hesselink; Ida Andersson; [2020-07-02]
    Nyckelord :Typ 2 diabetes mellitus; måltidsordning; HbA1c; glukos; Type 2 diabetes; meal-timing; HbA1c; glucose;

    Sammanfattning : Sammanfattning Titel: Effekten av måltidsfrekvens på HbA1c och fasteplasmaglukos hos vuxna vid typ 2-diabetes - En systematisk översiktsartikel Författare: Ida Andersson och André Hesselink Handledare: Heléne Bertéus Forslund Examinator: Jenny van Odijk Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Självständigt arbete i klinisk nutrition, 15 hp Datum: 2020-04-01 Bakgrund: Idag lever fler än 463 miljoner med diabetes, ca 90% utgörs av typ 2-diabetes mellitus (T2DM). Översiktligt behandlingsmål vid T2DM är att förhindra och försena diabeteskomplikationer. LÄS MER

  2. 2. Effektivare viktnedgång med ett större energiintag tidigt på dagen

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Författare :Nadia Andersson; Terese Torstensson; [2018-06-04]
    Nyckelord :övervikt; fetma; obesitas; viktnedgång; tidpunkt för ätande; energifördelning; overweight; obese; obesity; weight loss; meal timing; energy distribution;

    Sammanfattning : Titel: Effektivare viktnedgång med ett större energiintag tidigt på dagen Författare: Nadia Andersson & Terese Torstensson Handledare: Heléne Bertéus Forslund Examinator: Frode Slinde Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Självständigt arbete i klinisk nutrition, 15 hp Datum: 2018-05-23 Bakgrund: Övervikt och obesitas är idag ett av världens allvarligaste folkhälsoproblem. Den grundläggande orsaken till övervikt och obesitas är ett energiintag som överstiger energiförbrukning. LÄS MER

  3. 3. The impact of meal timing of amino acids and chromium picolinate on postprandial glucose and insulin levels

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Danny Sebastian Thomas; [2016]
    Nyckelord :postprandial glucose and insulin levels; Amino acids; chromium picolinate; meal timing; meal order; applied nutrition; food chemistry; industriell näringslära; livsmedelskemi; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : One of the most pressing present day health concern is the constantly growing increase of diabetes and the metabolic syndrome. In fact the WHO estimates that as much as 300 million individuals could suffer from diabetes by 2025. LÄS MER