Sökning: "meat quality"

Visar resultat 6 - 10 av 171 uppsatser innehållade orden meat quality.

  1. 6. Vallfoderensilage inverkan på sensorisk och teknologisk kvalité hos griskött

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Malin Hägg; [2023]
    Nyckelord :fettsyra; Warner-Bratzler shear force; M. longissimus dorsi;

    Sammanfattning : Vallfoder används i dagsläget i ekologisk grisproduktion för att stimulera naturliga behov såsom t.ex. söka efter föda, vilket bidrar till högre välfärd med färre foderrelaterade störningar och stereotypa beteenden hos grisen. LÄS MER

  2. 7. Presence of bacteria in modified atmosphere packed raw chicken meat and their effect on shelf life and sensory characteristics : a microbiological and sensory evaluation

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Max Peterson; [2022]
    Nyckelord :broiler; expiration date; shelf life; total aerobic count; Enterobacteriaceae; Lactic acid bacteria; dynamic food labels;

    Sammanfattning : Food waste is a huge challenge and constitutes a massive hurdle for development of sustainable food systems. Around 30% of all food produced for human consumption globally is estimated to be discarded, which in many cases is due to the foods having reached best-before-date. LÄS MER

  3. 8. Utfodring med ensilage till slaktgris : effekter på köttkvalitet och fettsyrasammansättning

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Erika Ohlsson; [2022]
    Nyckelord :köttkvalitet; fettsyrasammansättning; slaktgris; ensilage; vallfoder; proteinfodermedel;

    Sammanfattning : Ensilage är en potentiell proteinkälla till gris då vallens aminosyraprofil passar grisens behov bra. I Sverige är förutsättningarna för vallodling goda och vallen har positiv inverkan på odlingsmarken. Vallen kan även skapa ett mervärde då den har positiva effekter på grisens välfärd samt är lokalt odlad. LÄS MER

  4. 9. Jämförelse av digivningsbeteende hos korsningssuggor : en pilotstudie

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Nellie Rosenwall; [2022]
    Nyckelord :Sugga; raskorsning; digivningsfrekvens; digivningslängd; beteende;

    Sammanfattning : Differences in breeding goals in pig production have led to maternal breeds have a higher selection pressure on reproductive traits and paternal breeds have been focused on meat quality. In maternal breeds, this has led to an increase in the number of born piglets, but this is not something that all farmers desire as this put pressure on both the sow and the farmer. LÄS MER

  5. 10. Health and welfare observation in new broiler hydrids in Sweden

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Abdul Kader Alhamed; [2022]
    Nyckelord :Slow growing; Rowan Ranger; Hubbard; Organic; Welfare quality; Innovation;

    Sammanfattning : The stronger demand from consumers and welfare society to introduce new breeds that fit for higher welfare and better sustainability has been a strong factor to start introducing new breeds to the Swedish market and to meet these strong demands. Two breeds has been chosen as interesting breeds to be studied in the Swedish market. LÄS MER