Sökning: "menyplanering"

Visar resultat 1 - 5 av 8 uppsatser innehållade ordet menyplanering.

  1. 1. Hur menyplaneringen utformas på lunchrestauranger - en kvalitativ intervjustudie

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Elin Adrianson; Sofia Wall; [2021]
    Nyckelord :lunchrestauranger; menyplanering; NNR; meny; planering; restauranger; lunchmeny; rekommendationer; hälsosamt; nyttig mat;

    Sammanfattning : Bakgrund Livsmedelsverket ger rekommendationer för hur allmänheten bör äta för att förebygga folksjukdomar och ha ett hälsosamt liv. Att äta lunch ute har ökat genom åren och människor har blivit mer medvetna om att då göra hälsosamma val, trots att utbudet av detta kan variera. LÄS MER

  2. 2. Det som inte ätas bör mätas

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för informatik

    Författare :Sofia Anderberg; Alicia von Bodungen Thelin; Katrine Fabricius; [2021]
    Nyckelord :hållbarhet; matsvinn; matsvinnshantering; storkök; informationssystem; kostdatasystem; Agriculture and Food Sciences; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Onödigt matsvinn uppstår genom hela livsmedelskedjan. Offentliga storkök har möjlighet att göra stor skillnad för att minska matsvinn då de genererar stora mängder mat inom skola, förskola och äldreomsorg. LÄS MER

  3. 3. Vad står egentligen på menyn idag? : Problematiken med menyplanering inom äldrevården och implementering av vegetarisk kost

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Marcus Bergman; Oscar Österberg; [2020]
    Nyckelord :Äldrevård; Vegetarisk kost; Måltidskultur; Menyplanering; Undernäring; FAMM.;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  4. 4. Glass i dessert : Menyplanering, tillverkning och presentation på restaurang

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Fredrik Björklund; Herman Gustavsson; [2019]
    Nyckelord :Menyplanering; presentation; smak; textur; sorbet; gräddglass; Pacojet;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  5. 5. Menyers utformning : viktiga faktorer och nödvändiga kunskaper

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Rebecca Karlsson; Maya Rhedin; [2018]
    Nyckelord :Menyplanering; Menydesign; Framtidens menyer; Kunskap;

    Sammanfattning : .... LÄS MER