Sökning: "mikrobryggerier"

Visar resultat 1 - 5 av 29 uppsatser innehållade ordet mikrobryggerier.

  1. 1. Brewing a Low-Alcohol Dark Wheat Beer: A Healthy Alternative with Potential on the Swedish Market

    Kandidat-uppsats, KTH/Kemiteknik

    Författare :Sofia Wedin; Rondk Weira Salim; Viktor Karlsen; [2023]
    Nyckelord :Öl; Ölbryggning; Veteöl; Lättöl; Bryggningsprocess;

    Sammanfattning : Mängden öl som köps i Sverige har ökat mellan åren 2016–2021. Både försäljningen av öl med en alkoholhalt över 3,5 procent (starköl), och öl under 3,5% (lätt- och folköl) ökade betydligt. LÄS MER

  2. 2. A beerable pandemic : En kvalitativ studie om hur svenska mikrobryggerier hanterade coronakrisen

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Jesper Ahlberg; Linus Forslund; [2023]
    Nyckelord :Coronapandemin; Contingency Theory; styrning i kriser; varumärkesbyggande;

    Sammanfattning : Coronapandemin medförde stora förändringar för svenska mikrobryggeriers verksamheteroch resulterade i stora konsekvenser, främst i att krog- och restaurangbranschen i principslogs ut. Den här studien syftar till att undersöka om, och isåfall hur, mikrobryggeriersförsäljningsstrategier förändrades i samband med krisen. LÄS MER

  3. 3. Öl: en analys på visuella element och dess relation till narrativ

    M1-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för naturvetenskap, design och hållbar utveckling (2023-)

    Författare :Hanna Jönsson; Milla Tolonen; Stina Wäppling; [2023]
    Nyckelord :Öl; Narrativ; Förpackningsdesign; Visuella element; Bildanalys; Semiotik;

    Sammanfattning : De senaste åren har man sett att marknaden för ölburkar harexploderat med dess design och allt fler mikrobryggerier harkommit ut på den svenska marknaden. Denna uppsats kommer att,ur ett designperspektiv, analysera visuella element påmikrobryggeriernas ölburkar. LÄS MER

  4. 4. Det våras för öl : En studie om GBG Beer Weeks påverkan på Göteborg och dess ölkultur.

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Institutionen för geografi, medier och kommunikation (from 2013)

    Författare :Walter Magnuson; [2020]
    Nyckelord :craftmanship; gastronomy tourism; beer tourism; cultural tourism; special events; Hantverk; gastronomiturism; ölturism; kulturturism; evenemang;

    Sammanfattning : Alkohol har haft en central del i flertalet kulturer genom människans historia, där de tidigaste bevisen på fermentering av öl har hittats i Kina och daterats till över 7000 år gamla. I flera av dagens traditionella och moderna kulturer återfinns öl som en central del i ritualer och festligheter, och inom vissa kulturer har produktionen av fermenterade drycker blivit synonymt med nationen eller regionen. LÄS MER

  5. 5. "Coronakrisen kan faktiskt vara en hjälp på vägen" : en studie om mikrobryggeriers hinder och möjligheter idag och i framtiden

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Nicole Zachrisson; Astrid Stolt; [2020]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Att starta upp och driva ett mikrobryggeri är en pågående och växande trend i Sverige och har varit en trend under de senaste tio åren. Efterfrågan av lokal och hantverksmässig öl har aldrig varit så stor som den är idag. LÄS MER