Sökning: "mikroflora"

Visar resultat 1 - 5 av 15 uppsatser innehållade ordet mikroflora.

  1. 1. The impact of oral microbiota and other factors on taste perception

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknik

    Författare :Lisa Vasquez Johansson; [2022]
    Nyckelord :Mouth microflora; PROP-sensitivity; taste receptors; flavor; microbial composition; Smakperception; munnens mikroflora; smakuppfattning; smaklökar;

    Sammanfattning : En mängd olika faktorer har visat sig påverka smakperceptionen. Ålder, fetma och den mikrobiellamiljön i munhålan är bara några exempel på omständigheter som kan resultera i smak-skillnader. LÄS MER

  2. 2. Surviving ratio of milk microflora during storage at freezing temperature : a pilot study

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Louise Gustafsson; [2022]
    Nyckelord :Raw cow´s milk; raw milk quality; milk microflora; culturing methods; MALDI-TOF MS; cold storage of milk;

    Sammanfattning : Milk contains beneficial and non-beneficial bacteria which contribute with different outcomes to milk and dairy products. Beneficial bacteria are important during manufacturing while non-beneficial bacteria cause spoilage, food related outbreaks but also economical losses for the dairy industry. LÄS MER

  3. 3. Optimization of a sampling and analysis process to study the effects of skin care products on the microbial skin flora.

    Master-uppsats, Lunds universitet/Teknisk mikrobiologi

    Författare :Emma Gifvars; [2021]
    Nyckelord :Method development; Method optimization; Microbial skin flora; Biotechnology; PCR analysis; Quantification of bacteria; Degree project in applied microbiology; Technology and Engineering; Biology and Life Sciences;

    Sammanfattning : Vår hud är hem för en stor grupp av mikroorganismer, hudens mikroflora, som påverkar vår hälsa och vårt välbefinnande. Ändå finns det många aspekter av detta ämne som ännu är outforskade. LÄS MER

  4. 4. Analyses of microbial community in nutrient solution with biofertilizer and risk assessment of establishment of pathogens

    Master-uppsats, Lunds universitet/Teknisk mikrobiologi

    Författare :Julia Södergren; [2020]
    Nyckelord :Biofertilizer; hydroponic; 16S rRNa sequencing; challenge testing; calorimetry; applied microbiology; teknisk mikrobiologi; Agriculture and Food Sciences; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : The societal interest for a more sustainable and circular food production is increasing. Hydroponic farming is an alternative way of growing vegetables that can bring farming into urban environments, reducing long transports of food. In parallel, the focus in waste treatment is being more directed toward resource recovery. LÄS MER

  5. 5. Svenska gårdsmejerier : en inblick i mejeriproduktion och användandet av starterkulturer

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Emma Olofsson Laasonen; Emmy Nyberg; [2020]
    Nyckelord :mejeriproduktion; osttillverkning; gårdsmejerier; starterkulturer; komjölk; getmjölk; fårmjölk;

    Sammanfattning : Mjölk och mejeriprodukter har alltid varit en viktig näringskälla världen över, och har en inverkan på både länders ekonomi såväl som hälsa. Produktionen av hantverksmässigt tillverkade ostar uppvisar en enorm variation och diversitet som har gett stora möjligheter för utveckling. LÄS MER