Sökning: "miljöpåverkanskategorier"
Visar resultat 1 - 5 av 25 uppsatser innehållade ordet miljöpåverkanskategorier.
1. Påverkan på klimat och biologisk mångfald från svensk och importerad quinoa: ett livscykelperspektiv
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Energy and TechnologySammanfattning : Quinoa anses vara en framtidsgröda, och har attraktiva egenskaper så som högt näringsinnehåll och brett användningsområde. I Sydamerika har quinoa odlats i tusentals år. I Sverige odlas quinoa genom företaget Nordisk Råvara. LÄS MER
2. Kartläggning av miljöpåverkan för aluminium- och stålprodukter : En jämförande livscykelanalys
Kandidat-uppsats, KTH/Hållbar produktionsutveckling (ML)Sammanfattning : Dagens samhälle efterfrågar och kräver i allt större utsträckning en transparens vad gäller företags påverkan på miljön. Detta då medvetenheten kring betydelsen av hållbarhet, och i synnerhet företagens roll i hållbarhetsfrågor, ökar hos allmänheten. LÄS MER
3. Maximalfönsters miljöpåverkan utifrån ett livscykelperspektiv : En jämförelse mellan aluminiumfönster med hjälp av LCA
M1-uppsats, Högskolan i Gävle/Energisystem och byggnadsteknikSammanfattning : Byggsektorn står ansvarig för en stor andel av Sveriges totala miljöpåverkan. En metod som kan bidra till att byggsektorn utvecklas inom miljöarbete är livscykelanalys (LCA) som används för att redovisa en produkts miljöpåverkan över hela dess livscykel. LÄS MER
4. Stadens biologiska mångfald : ett urbant grönområdes ekosystempåverkan ur ett livscykelperspektiv
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Energy and TechnologySammanfattning : Gröna stadsområden utgör en ekonomisk och social samlingspunkt. Fragmentering av grönområden är ett av de största hoten mot biologisk mångfald. Nästan 60% av alla grönområden i Sverige består av klippta gräsmattor som inte kan nyttjas av många arter. LÄS MER
5. Livscykelanalyser i praktiken – funktionella enheter, systemgränser och miljöpåverkanskategorier i analyser av animaliska livsmedel.
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknikSammanfattning : År 2050 förväntas världens befolkning att uppnå 9 miljarder människor och samtidigt stiger efterfrågan på livsmedel såsom kött-, ägg- och mjölk (FAO, 2012). Om detta ska vara möjligt behöver livsmedelsproduktionens miljöpåverkan minska avsevärt. LÄS MER