Sökning: "milk collection"
Visar resultat 1 - 5 av 32 uppsatser innehållade orden milk collection.
1. Förstå viktiga faktorer kring strategisk planering inför expansion av mjölkproduktion
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of People and SocietySammanfattning : För att säkerställa livsmedelsförsörjning i ett land är lantbruket helt fundamentalt. Sveriges befolkning har ökat samtidigt som livsmedelsproduktionen minskat. Stor potential finns för att öka den inhemska livsmedelsproduktionen. LÄS MER
2. Att ge amningsstöd : Barnhälsovårdssjuksköterskans erfarenheter
Magister-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för vårdvetenskap (VV)Sammanfattning : Bakgrund: Tidigare forskning har rapporterat att amning är associerat med flera hälsofördelar för barnet såväl som modern. Trots det är amningsfrekvensen i Sverige sjunkande. En viktig faktor för en fungerande amning är ett gott amningsstöd. I Sverige förmedlas det stödet företrädesvis av barnhälsovårdssjuksköterskor. LÄS MER
3. MÖDRARS UPPLEVELSE AV BVC-SJUKSKÖTERSKANS STÖD VID AMNINGSPROBLEM : EN KVALITATIV INTERVJUSTUDIE
Magister-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för hälsa och samhälle (HS)Sammanfattning : Bakgrund: Trots att amning har många fördelar och de flesta mödrar väljer att amma sina barn så sjunker amningsfrekvensen både globalt och i Sverige. Trots WHO ́s rekommendationer så väljer många mödrar att avsluta amningen innan rekommenderad tid. LÄS MER
4. Överföring av karprofen från tik till diande valpar
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Den dräktiga eller lakterande tiken kan drabbas av diverse komplikationer som kan ge upphov till smärta, exempelvis dystoki eller mastit och vid dessa sjukdomstillstånd kan det vara aktuellt med smärtbehandling. Däremot är frågan om lämplig smärtlindring för dräktiga eller lakterande tikar svårbesvarad. LÄS MER
5. Råmjölkens användningsmöjligheter och egenskaper : the uses and properties of colostrum
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Råmjölken är den första mjölken som däggdjur producerar efter födsel. Råmjölken är rik på makro- och mikronäringsämnen, immunmodulatorer och tillväxtfaktorer. Råmjölken produceras ungefär de tre första dagarna efter födseln. Kon producerar mer råmjölk än vad kalven behöver. LÄS MER