Sökning: "milk composition"

Visar resultat 1 - 5 av 150 uppsatser innehållade orden milk composition.

  1. 1. Properties & Stability of Hybrid Pea-Dairy Protein Formulas

    Master-uppsats, Lunds universitet/Förpackningslogistik

    Författare :Kyriaki-Eirini Moschou; [2023]
    Nyckelord :properties; stability; hybrid formula; pea-dairy; protein mixtures; development; RTD; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : The aim of this study was to investigate the functional properties and stability of hybrid pea-dairy protein formulas. To achieve this goal, the combination of pea protein isolate (PPI) with dairy proteins such as micellar casein isolate (MCI), sodium caseinate (NaCas), whey protein aggregate (WPA) was evaluated. LÄS MER

  2. 2. Komjölk kontra växtbaserade alternativ : en jämförande studie kopplat till näringsinnehåll, hälsa och miljöpåverkan

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Linnéa Andersson; [2023]
    Nyckelord :Näringsinnehåll; miljö; komjölk; växtbaserade alternativ;

    Sammanfattning : Den här uppsatsens syfte är att utifrån näringsinnehåll, hälso- och miljöpåverkan jämföra komjölk med växtbaserade alternativ. De växtbaserade dryckerna som rapporten belyser är havre-, soja- och mandeldryck. En litteraturstudie har genomförts varvid flera olika databaser har använts. LÄS MER

  3. 3. Käringtand, parasiter och emissioner från idisslare : en litteraturstudie om samodling med käringtand och effekter av kondenserade tanniner

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production Ecology

    Författare :Nic Johansson; [2023]
    Nyckelord :Käringtand; Lotus corniculatus; egenskaper; biologi; samodling; baljväxt; vall; kondenserade tanniner; CT; parasiter; metanutsläpp; tillväxt; etablering; ensilering; fodervärde;

    Sammanfattning : Käringtand (Lotus corniculatus L.) kommer ursprungligen från medelhavsområdet men förekommer idag i olika delar av världen. Historiskt har käringtand hävdat sig väl i torra klimat samt i mindre produktiva områden där baljväxter som blålusern (Medicago sativa L.) och rödklöver (Trifolium pratense L. LÄS MER

  4. 4. Characterization of potato protein and its calcium binding capacity

    Master-uppsats, Lunds universitet/Beräkningskemi; Lunds universitet/Tillämpad biokemi

    Författare :Signe König; Erika Thomson; [2023]
    Nyckelord :Patatin; Calcium; Food supplement; Calcium Assay; Alcalase; potato protein; Applied biochemistry; Biology and Life Sciences; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Calcium is essential for the human body as it has functions in the nervous system, bones and formation of teeth. Deficiency in this important nutrient can be detrimental to health and cause life-long issues. Calcium can be found in various foods, like dairy products, but certain plant-based alternatives to milk needs to be fortified with calcium. LÄS MER

  5. 5. Association between technological properties of bovine milk, cold induced depletion and genetic variants of β- and κ-casein

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Simon Tobias Höxter; [2023]
    Nyckelord :Milk proteins; casein micelle; β-casein depletion; micelle size; milk coagulation properties Swedish;

    Sammanfattning : Caseins (CN) represent about 80% of the total protein in bovine milk and are of major importance in dairy production. The four casein types, i.e., αs1-, β-, αs2-, and κ-casein are in turn divided into different genetic variants. LÄS MER