Sökning: "milk consumption"
Visar resultat 1 - 5 av 145 uppsatser innehållade orden milk consumption.
1. From farm to food waste? : Opportunities and limitations for a circular economy in the cow milk and oat drink industries
Magister-uppsats, Linköpings universitet/Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling; Linköpings universitet/Filosofiska fakultetenSammanfattning : The purpose of our thesis is to determine to what extent the cow milk and oat drink industries can implement a circular economy according to Ellen MacArthur Foundation’s definition. In addition, we will discuss the impact on the overall sustainability. LÄS MER
2. Komjölk kontra växtbaserade alternativ : en jämförande studie kopplat till näringsinnehåll, hälsa och miljöpåverkan
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Den här uppsatsens syfte är att utifrån näringsinnehåll, hälso- och miljöpåverkan jämföra komjölk med växtbaserade alternativ. De växtbaserade dryckerna som rapporten belyser är havre-, soja- och mandeldryck. En litteraturstudie har genomförts varvid flera olika databaser har använts. LÄS MER
3. Fouling modelling in a UHT unit based on plant data.
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Heat treatment of dairy products is essential for food safety, one way to perform this is ultra-high temperature (UHT) processing. During the process, macronutrients and minerals form fouling deposits which impairs heat transfer. Eventually the fouling needs to be removed chemically by alkaline and acidic detergents. LÄS MER
4. Förstå viktiga faktorer kring strategisk planering inför expansion av mjölkproduktion
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of People and SocietySammanfattning : För att säkerställa livsmedelsförsörjning i ett land är lantbruket helt fundamentalt. Sveriges befolkning har ökat samtidigt som livsmedelsproduktionen minskat. Stor potential finns för att öka den inhemska livsmedelsproduktionen. LÄS MER
5. Framtidsspaning för svensk mjölk : Identifiering av nyckelfaktorer för att öka konkurrenskraften i svensk mjölk genom jämförelse av strategier
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of People and SocietySammanfattning : I svensk livsmedelsstrategi som lanserades i juni 2017 skrivs det att konkurrenskraft är en viktig del i utvecklingen av Sveriges animalieproduktion och självförsörjning. Detta ska uppnås genom produktionsökning, expansion på inhemsk och utländsk marknad samt miljömål. Dock har trenderna under de senaste åren varit de motsatta. LÄS MER