Sökning: "milk production"

Visar resultat 1 - 5 av 469 uppsatser innehållade orden milk production.

  1. 1. Market regulations targeting emissions from the European Union's milk industry - An Environmental Economic Thesis

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för nationalekonomi med statistik

    Författare :Elin Ekström; Emelie Åsbrink; [2019-08-08]
    Nyckelord :Samhällsvetenskapligt miljövetarprogram;

    Sammanfattning : The objective of the thesis is to investigate how two different emission tax levels can change the greenhouse gas emissions from the European Union’s milk industry. The two different tax levels are an EU ETS price of 25.85 euros per tonne of emissions and a Pigouvian tax of 42 euros per tonne of emissions. LÄS MER

  2. 2. Field study of the drought’s impact on feeding strategy and biological parameters in early lactation dairy cattle

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Mikaela Würtz; [2019]
    Nyckelord :dairy cattle; drought; energy balance; feeding; metabolism;

    Sammanfattning : The summer of 2018 was unusually warm and dry. For animal production, this resulted in poor pastures, reduced harvests of crops, such as roughage and grains, and increased risk for heat stress in the animals. The drought led to problems as in shortage of animal feed, which made the feeding of dairy cattle difficult. LÄS MER

  3. 3. Etiska aspekter på grishållning

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Alexandra Granlund; [2019]
    Nyckelord :utilitarismen; djurrättighetsetiken; rättfärdiga; grishållning; etik; gris; kött;

    Sammanfattning : Grisen har sedan långt tillbaka i tiden varit en viktig källa till kött för människan och än idag är griskött populär mat i stora delar av världen. Till skillnad från exempelvis får och kor, som hålls för såväl kött som ull respektive mjölk, hålls grisar med det primära syftet att förse människan med produkter från dess döda kropp. LÄS MER

  4. 4. Energy & redox fluxes in Lactobacillus reuteri DSM 17938 on different sugars

    Master-uppsats, Lunds universitet/Teknisk mikrobiologi; Lunds universitet/Bioteknik

    Författare :Katarzyna Bengtsson; [2019]
    Nyckelord :Energy; redox fluxes; Lactobacillus reuteri DSM 17938; different sugars; applied microbiology; teknisk mikrobiologi; Biology and Life Sciences; Chemistry; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Under anaerobic condition the specific growth rate of Lactobacillus reuteri DSM 17938 on different sugars, was analyzed using spectrophotometry. Electron acceptor (fructose) supported cells to cope with poor energy recovery by re-oxidising the NADH, thus enabling ATP formation thru acetate production, while fermenting glucose via the phosphoketolase pathway (PKP) and simultaneously operating via Embden-Meyerhof pathway (EMP). LÄS MER

  5. 5. Konventionell och ekologisk mjölkproduktion : vilka är skillnaderna gällande miljöaspekter?

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Amanda Jacobsson; [2019]
    Nyckelord :LCA; mjölkgård; växthusgaser; klimatpåverkan; miljöpåverkan;

    Sammanfattning : Livsmedelsproduktionens utmaningar inför framtiden är bland annat en intensifiering, förändrad markanvändning och att reducera utsläpp av växthusgaser. Detta i kombination med en expansion av ekologisk livsmedelsproduktion har gjort utvärderingar och jämförelser mellan olika produktionsformers miljömässiga hållbarhet relevant. LÄS MER