Sökning: "milk"

Visar resultat 1 - 5 av 966 uppsatser innehållade ordet milk.

  1. 1. Exploring Digital Tools for Donor Mothers: Understanding Human Milk Donation & Milk Banking Challenges

    Magister-uppsats, Malmö universitet/Kultur och samhälle

    Författare :Kristelle Jose; [2020]
    Nyckelord :digital tools; milk banking; human milk;

    Sammanfattning : Premature newborns’ medical need for donor human milk surpasses the supply and the demand for it continues to increase. Lactating mothers with a surplus can help fill the gap and give fragile infants a better chance to grow by donating breast milk. LÄS MER

  2. 2. Proteaser i mjölkråvara och mejeriprodukter : fördelar och nackdelar

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Louise Gustafsson; [2020]
    Nyckelord :endogena proteaser; exogena proteaser; mjölkkvalitét; mjölkproteiner;

    Sammanfattning : Enzymer i mejeriindustrin har stor betydelse under tillverkning av mejeriprodukter. Proteaser, en typ av enzym, hydrolyserar mjölkproteiner och kan bidra till positiva såväl som negativa effekter i mjölkråvara och slutprodukt. Proteaser kan ha olika verkan beroende på om de har ett endogent eller exogent ursprung. LÄS MER

  3. 3. Vilken effekt har selektionen på exteriöregenskaper haft på mjölkproduktionen? : Holstein- och jerseykor

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and Genetics

    Författare :Sofie Persson; [2020]
    Nyckelord :exteriöregenskaper; mjölkkor; mjölkproduktion; juverexteriör; juverhälsa;

    Sammanfattning : Selektion av mjölkkor har pågått sedan den industriella revolutionen, främst på mjölkproduktionsegenskaper men även på exteriöregenskaper. Tidigare forskning har visat att det finns genetiska samband mellan de olika exteriöregenskaperna, och mellan exteriöregenskaper och mjölkproduktionsegenskaper. LÄS MER

  4. 4. Bara mjölk smakar mjölk - En fallstudie om hur utformningen av mjölkreklam anpassas efter en föränderlig marknad

    Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/Medie- och InformationsteknikLinköpings universitet/Tekniska högskolan; Linköpings universitet/Medie- och InformationsteknikLinköpings universitet/Tekniska högskolan

    Författare :Frida Lycksell; Linnea Lydén; [2020]
    Nyckelord :Kultur; Reklam; Mjölk; Bildanalys;

    Sammanfattning : Mjölk är en råvara som länge funnits med i svenska hushåll. Till kaffet, i skolmatsalen eller som självklar dryck till bullarna. Det faktum att mjölk dessutom ofta placeras längst in i matbutiken tyder på dess självklarhet för svenska konsumenter. På senare år har konsumtionen av mjölk minskat och samtidigt fått nya konkurrenter. LÄS MER

  5. 5. Variation in Swedish bovine raw milk from 1995 to 2020 : focus on composition and properties

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Ylva Eriksson; [2020]
    Nyckelord :protein; fat; lactose; calcium; citrate; somatic cell count; pH;

    Sammanfattning : The composition and properties of Swedish bovine raw milk are influenced by several factors which have varied over the last 25 years. Factors influencing milk quality include: bovine breed, stage of lactation, type of feed, and climate. LÄS MER