Sökning: "mineraltillsatser"

Hittade 3 uppsatser innehållade ordet mineraltillsatser.

  1. 1. En jämförelse mellan modern och traditionell betong- med avseende på uttorkning

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknik

    Författare :Henrik Rehnberg; [2021]
    Nyckelord :Concrete Dehydration Mineraladditives SBUF construction-companies; Betong Uttorkning Mineraltillsats SBUF Byggföretagen;

    Sammanfattning : Bakgrunden till det här examensarbetet var en artikel i byggvärlden som tog upp hur en nybyggd fastighet i Skövde hade drabbats av fuktproblem. Med anledning av detta startades en utredning av SBUF som visade på att fuktproblemen berodde på att en ny sorts betong som innehåll mineraltillsatser användes. LÄS MER

  2. 2. Temperature reduction during concrete hydration in massive structures

    Master-uppsats, KTH/Betongbyggnad

    Författare :Sandra Lagundzija; Marie Thiam; [2017]
    Nyckelord :Massive concrete structures; hydration heat; temperature reduction; crack risk; mineral additions; concrete cooling; Massiva betongkonstruktioner; värmeutveckling; temperaturreducering; sprickbildning; mineraltillsatser; kylning av betong;

    Sammanfattning : Concrete is one of the most used building materials in the world because of its good properties. However, cement which is one of the main components in concrete, produces a high amount of heat during the hydration process. The generated heat leads to temperature rise inside the structure. LÄS MER

  3. 3. Miljöpåverkan av berikningsämnen - Livscykelanalys av berikningsämnen i Oatlys havredryck

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Lunds universitet/Miljö- och energisystem; Lunds universitet/Ekosystemteknik (CI)

    Författare :Cornelia Jarlbo Söderberg; [2016]
    Nyckelord :Livscykelanalys; LCA; Oatly; havredryck; livsmedelsberikning; riboflavin; vitamin B12; vitamin D2; kalciumkarbonat; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : För att begränsa den globala uppvärmningen krävs en omställning mot en klimatmässigt hållbar livsmedelsförsörjning. Konsumtionen av kött och mejeriprodukter, som idag står för en stor andel av matens klimatpåverkan, behöver minska till förmån för mer resurseffektiva vegetabiliska livsmedel. LÄS MER