Sökning: "minska köttkonsumtionen"

Visar resultat 1 - 5 av 23 uppsatser innehållade orden minska köttkonsumtionen.

  1. 1. Hinder och lösningar för ett klimatsmart liv

    Master-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning; Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC)

    Författare :Elisabet Zöttl; [2022]
    Nyckelord :Carbon footprint; lifestyle changes; climate mitigation; personal footprint; reducing climate emission; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : Barriers and solutions to reducing the personal carbon footprint 60-70% of the global CO2-emissions are directly related to our lifestyle and changing our behaviour has a huge mitigation potential. However, many find it difficult to change their lifestyle and the factors facilitating personal behavioural change are poorly understood. LÄS MER

  2. 2. Svenska konsumenters syn på att minska konsumtionen av rött kött i relation till dess påverkan på klimatet : En kvantitativ tvärsnittsstudie

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Victor Allansson; Pixie Arnell; Pamela Bedier; [2021]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Inledning: Jordens resurser behöver räcka till allt fler människor och under längre tid då befolkningsmängden ökar och medellivslängden blir allt högre. Globalt sett står köttproduktionen för ca 15-20 procent av de totala växthusgasutsläppen. LÄS MER

  3. 3. Hållbarhetsgradens effekt på fonders prestation : En kvantitativ studie om hållbara- och konventionella fonders prestation

    Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/Företagsekonomi

    Författare :Viktor Engstrand; Jessica Bartawli; [2020]
    Nyckelord :Sustainable funds; traditional funds; risk adjusted return; Hållbara fonder; konventionella fonder; riskjusterad avkastning;

    Sammanfattning : På senare år har intresset för hållbarhet ökat i samhället. Allt fler vill bidra till samhället på ett positivt sätt genom att exempelvis källsortera, åka mindre bil eller minska på köttkonsumtionen. I och med det ökade intresset för hållbarhet, har även intresset för hållbara investeringsalternativ ökat. LÄS MER

  4. 4. Reducing meat consumption : a mixed methods study investigating attitudes of young adult omnivores

    Master-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Dimah Albenny; [2020]
    Nyckelord :Negative effects; Reduction of meat consumption; Meat alternatives; Expected liking; Consumer willingness; Diet habits and attitudes; Motivation toward meat consumption.; Negativa effekter av köttkonsumtion; Minskning av köttkonsumtion; Köttalternativ; Förväntade åsikter; Kostvanor och attityder; Motivation att minska köttkonsumtion;

    Sammanfattning : Background Meat is one of the most nourishing and highly consumed foods, but the controversy around theconsumption of meat products, and the negative effects around the consumption of meatproducts led to increased scholarly attention on the user willingness to alter their meatconsumption. In Sweden, a guideline by the Livsmedelsverket (The Swedish National Food Agency) in 2015 encouraged people to consume less red and processed meat. LÄS MER

  5. 5. Svampodling i restprodukter : kan ostronskivling odlas på kartong?

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Elin Jonsson; [2019]
    Nyckelord :Pleurotus ostreatus; ostronskivling; oyster mushroom; kartong; cardboard;

    Sammanfattning : I en tid av ökat fokus på resurssnåla, cirkulära och effektiva sätt att producera näringsrik mat, behövs nya tankesätt kring odling och näringsintag. Här kommer svamp in som en anpassningsbar och näringsrik produkt, som enkelt och snabbt kan odlas i mer eller mindre mekaniserade miljöer. LÄS MER