Sökning: "missfärgningar"
Visar resultat 1 - 5 av 22 uppsatser innehållade ordet missfärgningar.
1. Missfärgningar av träfasader : En studie av tre områden i Gävle
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Högskolan i Gävle/Energisystem och byggnadsteknikSammanfattning : Building façades can be affected by mould, algae and cyanobacteria which, through their dark pigments in the cells, can cause discoloration on the façade. These organisms are affected, among other things, by the availability of water and the air humidity. LÄS MER
2. Askens framtid : konsekvenser och hantering av askskottsjukan ur ett ekologiskt perspektiv
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)Sammanfattning : Asken (Fraxinus excelsior) är ett av våra ädellövsslag och dess existens hotas av den vindburna svampsjukdomen askskottsjukan. Sjukdomen upptäcktes först i Polen i början av 90-talet och spreds under en 20-årsperiod till de flesta länder i Europa. LÄS MER
3. Missfärgat dricksvatten i Sandvikens kommun : En studie med avseende på järn och mangan
M1-uppsats, Högskolan i Gävle/Avdelningen för byggnadsteknik, energisystem och miljövetenskapSammanfattning : Dricksvatten är en grundsten till ett välmående samhälle. Kvaliteten på dricksvatten påverkas av vilken typ av råvattenkällor som används samt hur dricksvattenberedning utförs i ett vattenverk. Om kvaliteten försämras kan det tyda på att dricksvattenberedning inte är optimal eller att kvaliteten i råvattenkällor har förändrats. LÄS MER
4. Fuktsäkerhet av träbyggnader under byggskedet
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för bygg- och miljöteknologiSammanfattning : Bakgrund: Träbyggnationer har ökat de senaste åren tack vare ny lagstiftning och krav som ställs. Fuktskador är ett allvarligt problem i trä-byggnader då de kan leda till mögel, röta, missfärgningar och hälsoproblem. LÄS MER
5. Proteaser i mjölkråvara och mejeriprodukter : fördelar och nackdelar
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Enzymer i mejeriindustrin har stor betydelse under tillverkning av mejeriprodukter. Proteaser, en typ av enzym, hydrolyserar mjölkproteiner och kan bidra till positiva såväl som negativa effekter i mjölkråvara och slutprodukt. Proteaser kan ha olika verkan beroende på om de har ett endogent eller exogent ursprung. LÄS MER