Avancerad sökning

Visar resultat 16 - 20 av 58 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 16. Kan filmundervisning ersätta dietistkontakt vid nydiagnostiserad graviditetsdiabetes? : En utvärdering av ett nytt arbetssätt inom Region Jönköpings län

    Master-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Matilda Byström Titusson; [2022]
    Nyckelord :Graviditetsdiabetes; filmundervisning; kostbehandling; kostråd;

    Sammanfattning : Bakgrund Graviditetsdiabetes (GDM) kännetecknas av glukosintolerans som uppträder under graviditet där förhöjda blodsockervärden kan innebära risker för både kvinnan och barnet. Region Jönköpings län anslöt sig till Socialstyrelsens sänkta gränsvärden under 2019 vilket resulterade i ökat patientantal. LÄS MER

  2. 17. Ökar risken att drabbas av matförgiftning vid konsumtion av animaliska livsmedel?

    Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Madeleine Liefke; [2022]
    Nyckelord :Matförgiftning; livsmedelsburen sjukdom; smitta; mikroorganism; livsmedelshygien; allätare; vegan; animaliska livsmedel; vegetabiliska livsmedel; blandade rätter; kosthållning;

    Sammanfattning : Förekomsten av matförgiftningar är ett omfattade problem världen över. Förutom att det innebär ett lidande för den som insjuknat och i värsta fall kan leda till döden, orsakar matförgiftningar även samhällsförluster i form av sjukfrånvaro, sjukersättningar, belastning på sjukvården och produktionsbortfall. LÄS MER

  3. 18. Packaging for Plant-based protein diets - Exploring the requirements from the consumer and industry perspective

    Master-uppsats, Lunds universitet/Förpackningslogistik

    Författare :Revathi Saravana Kumar; [2021]
    Nyckelord :Technology and Engineering;

    Sammanfattning : The sustainable production and consumption of foods is gaining traction and globally, it is believed that there is nutritional transitional taking place from animal-based protein to plant-based protein. Product requirements, supply chain conditions, and consumption patterns for animal-based proteins and plant-based proteins will vary. LÄS MER

  4. 19. Förebyggande åtgärder och veterinärvård för hobbyfjäderfän : rutiner och behov bland djurägare

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Författare :Gabriella Fröberg Niklasson; [2021]
    Nyckelord :djurhälsa; fjäderfä; hobby; smittskydd; veterinär;

    Sammanfattning : Förekomsten av hobbyfjäderfä har ökat i Sverige såväl som i övriga Europa och USA de senaste åren, men trots detta finns liten kunskap om flockarna. Det har gjorts ett begränsat antal studier för att öka kunskapen om demografi, utfodring, skötsel, smittskydd och välfärd samt de främsta skälen till att hålla hobbyfjäderfä. LÄS MER

  5. 20. Effect of grains on satiety in dogs : investigated using a behavioural approach

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Malin Hellström; [2021]
    Nyckelord :dog; satiety; dietary fibres; feeding motivation; grain; whole grain; wheat; ; oats; rye; runway; attention bias;

    Sammanfattning : High-quality foods have become abundant for our pet animals and with that, obesity has become a major threat to the health and welfare of our companion dogs. The use of dietary fibres in animal feeds to prolong satiety is well discussed in the literature for several species, but scarce when it comes to dogs. LÄS MER