Sökning: "mjölk hållbarhet"

Visar resultat 11 - 15 av 29 uppsatser innehållade orden mjölk hållbarhet.

  1. 11. Ekologisk mjölk - En sinande kassako : Studenters konsumtionsbeteende av ekologisk mjölk och varumärkets betydelse

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för marknadsföring (MF)

    Författare :August Rosén; Theo Lundberg; [2018]
    Nyckelord :Ekologisk mjölk; konsumtionsbeteende; varumärke; hälsa; hållbarhet; framtidens konsumenter.;

    Sammanfattning : Title:Organic milk - A cash cow running dry – Student’s consumer behavior of organic milk and the importance of a brand    Authors:August Rosén & Theo Lundberg  Supervisor:Åsa Lindström Examiner:Christine Tidåsen Course:Business Administration III, Bachelor thesis 15 credits Date:2018-05-23   Purpose: The purpose of this research is to investigate student’s consumer behavior of organic milk. Furthermore, the research will study the importance of brands in milk consumption. LÄS MER

  2. 12. Sur frukt : Syrad, frystorkad frukt som probiotiskt tillskott och måltidskomponent – En experimentell studie

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknik

    Författare :Isabelle Behrn; [2018]
    Nyckelord :Fermentering; mjölksyrabakterie; sensorik; hälsa; hållbarhet;

    Sammanfattning : Livsmedel kan konserveras på olika sätt, och syrning en teknik som har använts under tusentals år. In denna studie studerades syrning av frukt då ett flertal vetenskapliga studier uppmuntrar till en ökad konsumtion av frukt i syfte att förhindra uppkomst av kroniska sjukdomar. LÄS MER

  3. 13. Ha'vre så bra : En kvalitativ studie kring Oatlys roll som aktör på den samtida svenska livsmedelsmarknaden

    Kandidat-uppsats, Stockholms universitet/JMK

    Författare :Elly Reitsma; Alexander Sundberg; [2018]
    Nyckelord :Oatly; hållbarhet; veganism; coolt; trend; medveten konsument; retorik; marknadsföringsstrategi;

    Sammanfattning : Dagens konsumtionssamhälle är ständigt under utveckling. Idag kan vi se att företag anpassar sig till denna utveckling. Framförallt har den veganska livsstilen av olika anledningar som djurskydd,miljöhänsyn och hälsa blivit central, varigenom Oatly med sina havrebaserade produkter skapat relevans för en hållbar och medveten konsument. LÄS MER

  4. 14. SimGas’ Biogas Milk Chiller : Challenges with applying sustainability and usability when developing for the East-Africsn mstkry from a small company in Europe.

    Master-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)

    Författare :Carrie Zhong; Ellinore Seybolt; [2017]
    Nyckelord :biogas; dairy farmers; East-Africa; usability; user-centered design; sustainability; product development; design challenges; biogas; mejeribönder; Östafrika; användarvänlighet; miljövänlighet; hållbar utveckling; utmaningar; produktutveckling;

    Sammanfattning : SimGas B.V. is a Dutch company and is today the largest supplier of biogas systems in EastAfrica. Since 2013, SimGas has been developing a biogas-driven milk chiller in order to provide a solution to the milk spoilage problem of small-scale dairy farmers in East-Africa. LÄS MER

  5. 15. Proteinsammansättning i mjölk med lång hållbarhet (UHT-behandlad mjölk)

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Johanna Frick; [2016]
    Nyckelord :UHT-mjölk; kapillärelektrofores; mjölkprotein; proteinprofil; lagringstid; lagringstemperatur;

    Sammanfattning : I den här rapporten har lagring av mjölk med lång hållbarhet analyserats för att ta reda på om det sker proteinnedbrytning under lagring och om nedbrytningen är beroende av lagringstid, lagringstemperatur (4, 20, 30 respektive 37°C), eller en kombination av dessa parametrar. Den analyserade mjölken producerades i november 2014 och lagrades ett år. LÄS MER