Sökning: "mjölk konsumtion sverige"
Visar resultat 1 - 5 av 7 uppsatser innehållade orden mjölk konsumtion sverige.
1. Produktion och konsumtion av mjölk och ost samt hur kan klimatmålen till 2030 uppnås : en jämförelse mellan Sverige, USA och Indien
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Syftet är att ta reda på hur konsumtion och produktion av mjölk och ost ser ut i Sverige, USA och Indien och hur de tre länderna arbetar med klimatmålen till 2030. I Sverige har mjölkproduktion, mjölkkonsumtion och ostproduktion minskat mellan 1995 och 2015, däremot har ostkonsumtionen ökat. LÄS MER
2. Hållbar konsumtion av nötkött och mjölk
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsSammanfattning : Sustainable beef and milk consumption. The consumption of beef and dairy products in Sweden is high. A lot of greenhouse gases are emitted from the production of these products. The production of beef in Sweden has decreased but the import has increased. LÄS MER
3. Mjölkens sammansättning : konventionell kontra ekologisk produktion
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : Efterfrågan på ekologisk konsumtionsmjölk har ökat explosionsartat de senaste åren. Mil- jöpåverkan och djurens välbefinnande står ofta i fokus i debatten och forskarna är fortfa- rande oeniga. En annan intressant fråga är om ekologisk mjölk skiljer sig från konvention- ell mjölk rent innehållsmässigt. LÄS MER
4. Effekt av förtorkningsteknik och tillsatsmedel på ensilagekvalitet samt konsumtion och produktion hos mjölkkor
L3-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : Ensilering innebär syrefri konservering av vallfoder med hjälp av mjölksyrebakterier där aktivitet av oönskade mikroorganismer såsom klostridier och enterobakter bör förhindras. Ett vallensilage med bra näringsinnehåll och god hygienisk kvalitet kan ge hög konsumtion och produktion hos mjölkkor. LÄS MER
5. Jordbrukets påverkan på Östersjön : en jämförelse av indikatorer för att beskriva näringsbelastningen
L3-uppsats, SLU/Dept. of Soil SciencesSammanfattning : The Baltic Sea, due to its special conditions, is a unique and vulnerable marine environment. There are many pressures that have an impact on the sea and one of the major problems is the extensive flow of nutrients from land. The most visible effect of the supply of nutrients is the annual algal blooms. LÄS MER