Sökning: "mjölk konsumtion sverige"

Visar resultat 1 - 5 av 7 uppsatser innehållade orden mjölk konsumtion sverige.

  1. 1. Produktion och konsumtion av mjölk och ost samt hur kan klimatmålen till 2030 uppnås : en jämförelse mellan Sverige, USA och Indien

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Anna Fernlöf; [2018]
    Nyckelord :mjölkkonsumtion; mjölkproduktion; ostkonsumtion; ostproduktion; klimatmål;

    Sammanfattning : Syftet är att ta reda på hur konsumtion och produktion av mjölk och ost ser ut i Sverige, USA och Indien och hur de tre länderna arbetar med klimatmålen till 2030. I Sverige har mjölkproduktion, mjölkkonsumtion och ostproduktion minskat mellan 1995 och 2015, däremot har ostkonsumtionen ökat. LÄS MER

  2. 2. Hållbar konsumtion av nötkött och mjölk

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and Genetics

    Författare :Ida Elgåsen; [2013]
    Nyckelord :Nötkött; mjölk; hållbarhet; konsumtion; Sverige;

    Sammanfattning : Sustainable beef and milk consumption. The consumption of beef and dairy products in Sweden is high. A lot of greenhouse gases are emitted from the production of these products. The production of beef in Sweden has decreased but the import has increased. LÄS MER

  3. 3. Mjölkens sammansättning : konventionell kontra ekologisk produktion

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Johanna Östlund; [2012]
    Nyckelord :Ekologisk mjölk; konventionell mjölk; mjölkens sammansättning;

    Sammanfattning : Efterfrågan på ekologisk konsumtionsmjölk har ökat explosionsartat de senaste åren. Mil- jöpåverkan och djurens välbefinnande står ofta i fokus i debatten och forskarna är fortfa- rande oeniga. En annan intressant fråga är om ekologisk mjölk skiljer sig från konvention- ell mjölk rent innehållsmässigt. LÄS MER

  4. 4. Effekt av förtorkningsteknik och tillsatsmedel på ensilagekvalitet samt konsumtion och produktion hos mjölkkor

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Sofia Gustavsson; [2008]
    Nyckelord :ko; kor; mjölk; mjölkkor; förtorkningsteknik; tillsatsmedel; ensilage; kvalitet; konsumtion; produktion;

    Sammanfattning : Ensilering innebär syrefri konservering av vallfoder med hjälp av mjölksyrebakterier där aktivitet av oönskade mikroorganismer såsom klostridier och enterobakter bör förhindras. Ett vallensilage med bra näringsinnehåll och god hygienisk kvalitet kan ge hög konsumtion och produktion hos mjölkkor. LÄS MER

  5. 5. Jordbrukets påverkan på Östersjön : en jämförelse av indikatorer för att beskriva näringsbelastningen

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Soil Sciences

    Författare :Helena Andersson; [2008]
    Nyckelord :jordbruk; Östersjön; indikator; belastning; kväve; fosfor;

    Sammanfattning : The Baltic Sea, due to its special conditions, is a unique and vulnerable marine environment. There are many pressures that have an impact on the sea and one of the major problems is the extensive flow of nutrients from land. The most visible effect of the supply of nutrients is the annual algal blooms. LÄS MER