Sökning: "mjölkavkastning sverige"

Visar resultat 21 - 25 av 36 uppsatser innehållade orden mjölkavkastning sverige.

  1. 21. Cikoria, svartkämpar, kummin och pimpernell : ska örterna ha en plats i den svenska vallen?

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Marina Olsson; [2014]
    Nyckelord :cikoria; svartkämpar; kummin; pimpernell; örter; vall; odling; utnyttjande;

    Sammanfattning : Att blanda in örter i fröblandningarna till vallarna blir allt vanligare. Kunskapen om vallörter i Sverige är idag inte så stor som den borde med tanke på att användningen ökar. Syftet med denna kandidatuppsats har varit att öka kunskapen om örterna svartkämpar, cikoria, kummin och pimpernell då dessa säljs på den svenska marknaden. LÄS MER

  2. 22. Bovint respiratoriskt syncytialt virus och bovint coronavirus i mjölkbesättningar på Åland : prevalens och riskfaktorer för introduktion

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Författare :Frans Grape Engström; [2013]
    Nyckelord :Bovint respiratoriskt syncytialt virus; Bovint coronavirus; Mjölkbesättningar; Åland; Prevalens; Smittskydd;

    Sammanfattning : Bovint respiratoriskt syncytialt virus (BRSV) och bovint coronavirus (BCV) är två vanligt förekommande infektioner i nötkreatursbesättningar världen över. BRSV och BCV kan orsaka luftvägssjukdom hos kalvar och vuxna nötkreatur, och BCV kan även orsaka diarré. LÄS MER

  3. 23. Foder- och växtodlingsstrategier till mjölkkor : en fallstudie med fokus på länken mellan växtodling och mjölkproduktion

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Economics

    Författare :Staffan Svensson; [2013]
    Nyckelord :foderstater; mjölkproduktion; milk production; foderkostnad; växtodlingsstrategi;

    Sammanfattning : Lantbruket har under de sista 30 åren upplevt en strukturomvandling med en minskning av antalet lantbruksföretag, men de som är kvar blir större. Sedan början av 1980-talet fram till år 2011 har antalet mjölkkor sjunkit med 314 300 stycken till 346 495. LÄS MER

  4. 24. Fördelar och nackdelar med att hålla ko och kalv tillsammans under kalvens första levnadsveckor

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Isabella Heiwe; [2013]
    Nyckelord :djurhållning; kalv; digivning; beteende; sociala behov; stress;

    Sammanfattning : I Sverige är det vanligt att man separerar ko och kalv redan några timmar efter kalvning. Enligt jordbruksverkets regler måste kalven få i sig råmjölk inom 6 timmar efter att kalven har blivit född för att försäkra att kalven får i sig immunglobiner, antikroppar som är väsentliga för kalvens immunförsvar. LÄS MER

  5. 25. Effects of palmitic and stearic acids supplementation on milk yield, composition and milk lipolysis in dairy cows

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Caroline Robertsson; [2013]
    Nyckelord :lipid supplement; FFA; free fatty acids; milk fat globules; in vivo digestibility;

    Sammanfattning : When facing the fact that high yielding dairy cows has an increasing energy requirements, the practice of adding lipid supplements such as concentrates rich in palm oil and/or palm oil industry by-products become more common. Palm oil containing high levels of C16:0 causes high levels of free fatty acids (FFA) which are linked to larger milk fat globules (MFG) which affect the reaction of lipolysis resulting in rancid flavour and processing problems. LÄS MER