Sökning: "mjölken"
Visar resultat 1 - 5 av 182 uppsatser innehållade ordet mjölken.
1. Mjölken, blodet och det andra : Förlossningsskildringar i samtida svensk skönlitteratur
Master-uppsats, Uppsala universitet/Litteraturvetenskapliga institutionenSammanfattning : Barnafödande är ett komplicerat och mångfacetterat ämne. Att föda är både en högst privat, intim upplevelse och en kulturell och politiskt kodad händelse. Hur ett samhälle behandlar sin födande befolkning beror på politik, normer och ideal som sträcker sig längre än den födande individen. LÄS MER
2. Nio mjölkproducenters erfarenheter av att vaccinera mot E. coli mastit : en intervjustudie om effekt, arbetsmiljö och administration
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Juverinflammation är en av de vanligaste sjukdomarna som drabbar mjölkkor, juverinflammation kallas också för mastit. Mastit orsakas i huvudsak av bakterier. Olika bakterier ger upphov till olika sorters mastiter med olika sjukdomsförlopp. Mastiterna kan vara kliniska eller subkliniska, det som skiljer dem åt är symptomen och tidsbilden. LÄS MER
3. Bonderevolt eller överlevnadskreativitet : en studie om mjölkproducenters resa till egen förädling av gårdens mjölk
Master-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentSammanfattning : I denna uppsats undersöks mjölkgårdar som investerat i och utvecklat förädling av gårdarnas egen mjölk. Fyra mjölkgårdar har besökts och där har jag genomfört djupgående intervjuer och observationer i två dagar på vardera gård. LÄS MER
4. Överföring av karprofen från tik till diande valpar
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Den dräktiga eller lakterande tiken kan drabbas av diverse komplikationer som kan ge upphov till smärta, exempelvis dystoki eller mastit och vid dessa sjukdomstillstånd kan det vara aktuellt med smärtbehandling. Däremot är frågan om lämplig smärtlindring för dräktiga eller lakterande tikar svårbesvarad. LÄS MER
5. Association between technological properties of bovine milk, cold induced depletion and genetic variants of β- and κ-casein
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Caseins (CN) represent about 80% of the total protein in bovine milk and are of major importance in dairy production. The four casein types, i.e., αs1-, β-, αs2-, and κ-casein are in turn divided into different genetic variants. LÄS MER