Sökning: "mjölkkvalitét"

Visar resultat 1 - 5 av 18 uppsatser innehållade ordet mjölkkvalitét.

  1. 1. Proteaser i mjölkråvara och mejeriprodukter : fördelar och nackdelar

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Louise Gustafsson; [2020]
    Nyckelord :endogena proteaser; exogena proteaser; mjölkkvalitét; mjölkproteiner;

    Sammanfattning : Enzymer i mejeriindustrin har stor betydelse under tillverkning av mejeriprodukter. Proteaser, en typ av enzym, hydrolyserar mjölkproteiner och kan bidra till positiva såväl som negativa effekter i mjölkråvara och slutprodukt. Proteaser kan ha olika verkan beroende på om de har ett endogent eller exogent ursprung. LÄS MER

  2. 2. Composition and processability of milk from older cows : a pilot study on milk quality differences between young and old cows

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Gabriella Apelthun; [2020]
    Nyckelord :Raw milk quality; lactation number; gel firmness; rennet coagulation time; Swedish Holstein; Swedish Red;

    Sammanfattning : Most Swedish dairy cow’s life expectancy is five years, which is 2.5 lactations. The most common reason for dairy cows being culled are e.g. LÄS MER

  3. 3. Risker och fördelar för juverhälsan vid kombinerad digivning och mjölkning

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Hugo Muhrbeck; [2019]
    Nyckelord :mjölkko; djurhälsa; djurvälfärd; mjölk; mjölkkvalitet;

    Sammanfattning : Intresset för en mer naturlig djurhållning ökar både hos konsumenter och mjölkbönder i Sverige och Europa. För att öka djurens möjlighet till ett mer naturligt liv kan man låta kalven gå med mamman under hela eller delar av mjölkutfodringstiden. LÄS MER

  4. 4. CAE och juverhälsa : en översiktsbild över hur CAE påverkar juverhälsa och mjölkproduktion hos mjölkgetter

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Matilda Kreutz; [2019]
    Nyckelord :CAE; mastit; celltal; mjölkproduktion; mjölksammansättning; get;

    Sammanfattning : Det huvudsakliga syftet med kommersiell gethållning i Sverige är mjölk som används för ostproduktion. För att ha en bra produktion är det viktigt med friska djur, god juverhälsa och bra mjölkkvalitet. LÄS MER

  5. 5. Modelling animal health as a production factor in dairy production : a case of Swedish dairy agriculture

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Economics

    Författare :Cassandra Bjelkelöv Telldahl; [2019]
    Nyckelord :animal health; Cobb-Douglas; dairy production; investing; managerial economics; mastitis; production function; regression aAnalysis; SCC;

    Sammanfattning : Farm animal diseases affect livestock production in several different ways. From an economic perspective, diseases are an undesirable contribution to the production process. Diseases thereby lower the producer's profit margins by reducing animal health and causing unnecessary suffering to the animals. LÄS MER