Sökning: "mjölkkvalitet"
Visar resultat 1 - 5 av 22 uppsatser innehållade ordet mjölkkvalitet.
1. Käringtand, parasiter och emissioner från idisslare : en litteraturstudie om samodling med käringtand och effekter av kondenserade tanniner
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production EcologySammanfattning : Käringtand (Lotus corniculatus L.) kommer ursprungligen från medelhavsområdet men förekommer idag i olika delar av världen. Historiskt har käringtand hävdat sig väl i torra klimat samt i mindre produktiva områden där baljväxter som blålusern (Medicago sativa L.) och rödklöver (Trifolium pratense L. LÄS MER
2. Fodertillsatsen Bovaer® som metaninhibitor till mjölkkor. Med den aktiva substansen 3-nitrooxypropanol
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Att minska metanutsläppen från världens mjölkkor ger möjligheten att minska jordbrukets klimatpåverkan. Kornas metanutsläpp från fodersmältningen ger en kraftigare värmande effekt på atmosfären än vad koldioxid gör då metan är ca 32 gånger så kraftfull. Eftersom metan är en kortlivad gas kan minskning av den visa snabba resultat. LÄS MER
3. Methane mitigating feed additives in future dairy production : consumer and producer attitudes and potential effects on dairy products
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Enteric methane emitted from ruminant metabolism is the most prominent greenhouse gas produced in livestock production. Mitigation strategies in the form of different types of methane reducing feed additives are approaching the market in near future. The effects of implementing the feed additives into the dairy sector was evaluated in this study. LÄS MER
4. Total bacterial count as an attribute for raw milk quality
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Milk is a nutritious food and at the same time a substrate where microorganisms thrive. Their metabolic impact can be useful in dairy fermentation, but the degradation of compounds within its habitat can also cause dairy food spoilage. LÄS MER
5. Proteaser i mjölkråvara och mejeriprodukter : fördelar och nackdelar
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Enzymer i mejeriindustrin har stor betydelse under tillverkning av mejeriprodukter. Proteaser, en typ av enzym, hydrolyserar mjölkproteiner och kan bidra till positiva såväl som negativa effekter i mjölkråvara och slutprodukt. Proteaser kan ha olika verkan beroende på om de har ett endogent eller exogent ursprung. LÄS MER