Sökning: "mjölkkvalitet"
Visar resultat 6 - 10 av 22 uppsatser innehållade ordet mjölkkvalitet.
6. Composition and processability of milk from older cows : a pilot study on milk quality differences between young and old cows
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Most Swedish dairy cow’s life expectancy is five years, which is 2.5 lactations. The most common reason for dairy cows being culled are e.g. LÄS MER
7. Risker och fördelar för juverhälsan vid kombinerad digivning och mjölkning
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Intresset för en mer naturlig djurhållning ökar både hos konsumenter och mjölkbönder i Sverige och Europa. För att öka djurens möjlighet till ett mer naturligt liv kan man låta kalven gå med mamman under hela eller delar av mjölkutfodringstiden. LÄS MER
8. CAE och juverhälsa : en översiktsbild över hur CAE påverkar juverhälsa och mjölkproduktion hos mjölkgetter
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthSammanfattning : Det huvudsakliga syftet med kommersiell gethållning i Sverige är mjölk som används för ostproduktion. För att ha en bra produktion är det viktigt med friska djur, god juverhälsa och bra mjölkkvalitet. LÄS MER
9. Modelling animal health as a production factor in dairy production : a case of Swedish dairy agriculture
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of EconomicsSammanfattning : Farm animal diseases affect livestock production in several different ways. From an economic perspective, diseases are an undesirable contribution to the production process. Diseases thereby lower the producer's profit margins by reducing animal health and causing unnecessary suffering to the animals. LÄS MER
10. Validation of the role of a SNP in the VPS35 gene and its effect on non-co-agulating milk in Swedish Red Cattle
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsSammanfattning : From earlier studies, it is clear that nearly 20 % of the Swedish red (SR) dairy herd possess milk that doesn’t coagulate within 40 minutes after rennet addition. This is a problem when processing milk into cheese because lower cheese yield is the result of non-coagulating (NC) milk. An estimate of 17. LÄS MER