Sökning: "mjölkmängd"
Visar resultat 6 - 10 av 53 uppsatser innehållade ordet mjölkmängd.
6. Udder health inflammatory markers in camel milk (Camelus dromedarius) and milk yield
Master-uppsats, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Kenya is one of the biggest producers of camel milk in the world. Apart from milk production, camels are also a very important source of food and income for pastoralists. Camels (Camelus dromedarius) are well adapted to the harsh environments and arid parts of the country. LÄS MER
7. Effects of red and blue LED light on feed intake, feed selection and milk yield in dairy cows
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : The aim of this study was to evaluate how red and blue LED light during the daytime affects dry matter intake, feed selection, and milk yield in dairy cows. Ten multipa-rous pregnant Swedish Red cows in post-peak lactation were used. Cows were housed in a tie stall barn. LÄS MER
8. Hur påverkas mjölkkornas tidsbudget, mjölkavkastning och foderintag av tiden i väntfållan i AMS?
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Automatic milking systems (AMS) are used in many countries worldwide, and it is an efficient system with several benefits for both the farmer and the dairy cows. The cows can move freely in the barn and they therefore decide to a large extent over their own time budget throughout the day. LÄS MER
9. Metodik som använts i vetenskapliga studier om mjölkproduktion där ko och kalv hållits tillsammans
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Syftet med denna litteraturstudie var att i detalj beskriva metodiken för studier där kalven i olika mån fått dia sin mamma. De nio granskade artiklarna har som gemensam nämnare att alla kalvar haft tillgång till att få dia sin mamma och att korna dessutom mjölkats i ett maskinmjölkningssystem. LÄS MER
10. Livmoderinflammation hos mjölkkor efter kalvning
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and BiochemistrySammanfattning : Produktionstrycket i dagens mjölkindustri är mycket högt, vilket innebär stora påfrestningar på de högproducerande mjölkkorna. Avel för specifika produktionsegenskaper har gjort att dagens mjölkproducerande kor har svårt att bli dräktiga samt de löper en ökad risk för att drabbas av livmoderinflammation, negativ energibalans och olika störningar i postpartumperioden. LÄS MER