Sökning: "mjölksyrabakterie"
Hittade 2 uppsatser innehållade ordet mjölksyrabakterie.
1. Sur frukt : Syrad, frystorkad frukt som probiotiskt tillskott och måltidskomponent – En experimentell studie
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknikSammanfattning : Livsmedel kan konserveras på olika sätt, och syrning en teknik som har använts under tusentals år. In denna studie studerades syrning av frukt då ett flertal vetenskapliga studier uppmuntrar till en ökad konsumtion av frukt i syfte att förhindra uppkomst av kroniska sjukdomar. LÄS MER
2. Towards the development of a starter culture for improvement of grain storage through biopreservation
L3-uppsats, SLU/Dept. of MicrobiologySammanfattning : In temperate countries such as Sweden, where much rain falls during the harvest period, problems can occur later during preservation of feed grains because of too high water contents in the grains. Drying by heated air is the most commonly used operation in Sweden to reduce water content in grains. LÄS MER