Sökning: "mottagningskök"
Visar resultat 11 - 15 av 17 uppsatser innehållade ordet mottagningskök.
11. Hög andel ekologiska livsmedel i storhushåll - En fallstudie
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : I Sverige är intresset stort för att arbeta mot en bättre miljö. Allt fler inser att vi inte kan leva som vi gör nu. Vi är 9 miljoner invånare som tillsammans förbrukar 17 000 ton livsmedel dagligen. Vi måste anpassa oss till de naturliga kretsloppen, för att inte äventyra nästa generationers möjligheter att tillgodose sina behov. LÄS MER
12. Hantering, utbildning och upplevd kunskap kring födoämnesöverkänslighet bland personal i mottagningskök
Kandidat-uppsats, Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Bakgrund Mat är en viktig del av vårt sociala liv. Har man en födoämnesöverkänslighet försvåras matglädjen tillsammans med andra. Födoämnesöverkänslighet delas in i två grupper, födoämnesallergi och födoämnesintolerans. LÄS MER
13. Matsedelsstudie i förskolan utifrånde sju gastronomiska variablerna
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan - Grythytte akademiSammanfattning : Inledning: Maten är inte bara något som ska ge oss näring. Utan också en mötesplats där man kan uppleva glädje och njutning. För barn är bra mat avgörande för dess hälsa, välbefinnande och utveckling. Om barn ska orka leka och lära är det viktigt att de får bra mat redan från början i förskolan. LÄS MER
14. Skolan som hälsofrämjande arena - En studie av mat och måltidsmiljö i 25 skolor i Västra Götaland
D-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Introduktion: Förekomsten av övervikt och fetma bland barn har ökat kraftigt de senaste 25 åren. Svenska barn äter alltför lite frukt och grönsaker och alltför mycket godis, glass, läsk och snacks. Nutritionister på Livsmedelverket har formulerat riktlinjer för barns matvanor i skriften ”Bra mat i skolan”. LÄS MER
15. Livsmedelssäkerhet för skolor, förskolor och äldreomsorg i Varbergs kommun; HACCP för tillagnings- och mottagningskök
Kandidat-uppsats, Sektionen för ekonomi och teknik (SET)Sammanfattning : One of the main objectives of all food production is to produce foods that can safely be consumed without fear of being sick. Despite this hundreds of people are affected in Sweden of food poisoning almost every day. Most cases are caused by a small group of so-called pathogenic microorganisms. LÄS MER