Sökning: "municipal school kitchens"

Hittade 4 uppsatser innehållade orden municipal school kitchens.

  1. 1. Ta inte för dig mer än du orkar äta upp : En studie av arbetet för minskat matsvinn i kommunala skolkök

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolan

    Författare :Johan Granberg; Jacob Edström; [2019]
    Nyckelord :Matsvinn; Kommunala tillagningskök; Svinnreducerande åtgärder;

    Sammanfattning : Denna studies syfte är att undersöka tillagningskök i kommunala skolor och hur dessa praktiskt tillämpar arbetssätt för att minimera matsvinn. I bakgrunden behandlas ämnets ökande nutida relevans, tidigare forskning kring olika typer av interventioner och deras effektivitet samt den aktuella kommunens tidigare åtgärder. LÄS MER

  2. 2. En universallösning för reducering av matsvinn? : En studie om möjligheten att minska de kommunala skolkökens matsvinn med hjälp av styrningsverktyget lean

    Magister-uppsats, Linköpings universitet/Företagsekonomi; Linköpings universitet/Filosofiska fakulteten

    Författare :Malin Anderstedt; Elin Sundqvist; [2018]
    Nyckelord :Public Sector; food waste; lean; municipal school kitchens; Offentlig verksamhet; matsvinn; lean; kommunala skolkök;

    Sammanfattning : Bakgrund: Ett behov att finna strategier för att minska matsvinnets negativa miljöpåverkan har identifierats inom svensk offentlig sektor. De dagliga tallriksavskrapen inom kommunala skolkök kostar samhället miljonbelopp, dessutom uppstår ytterligare matslöseri vid tillagning. LÄS MER

  3. 3. Alternativ till plast i storkök : Nuläge och utbytesförslag för kommunala storkök inom Eskilstuna kommun

    Kandidat-uppsats, Mälardalens högskola/Akademin för ekonomi, samhälle och teknik

    Författare :Lisa Halléhn; [2015]
    Nyckelord :BPA; case study; food contact material; kitchen utensils; municipal large-scale kitchens; packages; plastic; PVC.; BPA; fallstudie; livsmedel I kontakt med livsmedel; köksredskap; kommunala storkök; förpackningar; plast; PVC.;

    Sammanfattning : The aim of this degree project was to study the use and presence of plastic in municipal large-scale catering establishments from preschool to high school and in geriatric care. It was also to get a deeper knowledge about the substance BPA and the plastic PVC and their connection with food. LÄS MER

  4. 4. Livsmedelssäkerhet för skolor, förskolor och äldreomsorg i Varbergs kommun; HACCP för tillagnings- och mottagningskök

    Kandidat-uppsats, Sektionen för ekonomi och teknik (SET)

    Författare :Vetca Attanius; Yaneth Rosander; [2009]
    Nyckelord :Food safety; HACCP;

    Sammanfattning : One of the main objectives of all food production is to produce foods that can safely be consumed without fear of being sick. Despite this hundreds of people are affected in Sweden of food poisoning almost every day. Most cases are caused by a small group of so-called pathogenic microorganisms. LÄS MER