Sökning: "municipal school kitchens"
Hittade 4 uppsatser innehållade orden municipal school kitchens.
1. Ta inte för dig mer än du orkar äta upp : En studie av arbetet för minskat matsvinn i kommunala skolkök
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolanSammanfattning : Denna studies syfte är att undersöka tillagningskök i kommunala skolor och hur dessa praktiskt tillämpar arbetssätt för att minimera matsvinn. I bakgrunden behandlas ämnets ökande nutida relevans, tidigare forskning kring olika typer av interventioner och deras effektivitet samt den aktuella kommunens tidigare åtgärder. LÄS MER
2. En universallösning för reducering av matsvinn? : En studie om möjligheten att minska de kommunala skolkökens matsvinn med hjälp av styrningsverktyget lean
Magister-uppsats, Linköpings universitet/Företagsekonomi; Linköpings universitet/Filosofiska fakultetenSammanfattning : Bakgrund: Ett behov att finna strategier för att minska matsvinnets negativa miljöpåverkan har identifierats inom svensk offentlig sektor. De dagliga tallriksavskrapen inom kommunala skolkök kostar samhället miljonbelopp, dessutom uppstår ytterligare matslöseri vid tillagning. LÄS MER
3. Alternativ till plast i storkök : Nuläge och utbytesförslag för kommunala storkök inom Eskilstuna kommun
Kandidat-uppsats, Mälardalens högskola/Akademin för ekonomi, samhälle och teknikSammanfattning : The aim of this degree project was to study the use and presence of plastic in municipal large-scale catering establishments from preschool to high school and in geriatric care. It was also to get a deeper knowledge about the substance BPA and the plastic PVC and their connection with food. LÄS MER
4. Livsmedelssäkerhet för skolor, förskolor och äldreomsorg i Varbergs kommun; HACCP för tillagnings- och mottagningskök
Kandidat-uppsats, Sektionen för ekonomi och teknik (SET)Sammanfattning : One of the main objectives of all food production is to produce foods that can safely be consumed without fear of being sick. Despite this hundreds of people are affected in Sweden of food poisoning almost every day. Most cases are caused by a small group of so-called pathogenic microorganisms. LÄS MER