Sökning: "munkänsla"

Hittade 5 uppsatser innehållade ordet munkänsla.

  1. 1. Låt oss prata om textur : En strävan efter att förstå textur i vin

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Johanna Högman Vukovic; Matilda Johansson; [2021]
    Nyckelord :textur; munkänsla; uppfattning; kommunikation; förståelse;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  2. 2. Ett doft- och smakbibliotek avseende hampfrö-presskaka, gula mjölmasklarver, texturerad veteprotein, ärtproteinisolat och ärtprotein koncentrat : En sensorisk undersökning av alternativa proteinkällor

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Michael Vu; Sofie Holmberg; [2021]
    Nyckelord :Hempseed press cake; mealworm; textured wheat protein; pea protein; alternative protein sources; fragrance- and flavour library; Hampfrö-presskaka; mjölmask; texturerad veteprotein; ärtprotein; alternativa proteinkällor; doft- och smakbibliotek;

    Sammanfattning : Syftet med studien är att genom sensoriska analyser sammanställa ett doft- och smakbibliotek för hampfrö-presskaka, gula mjölmasklarver, texturerad veteprotein, ärtproteinisolat och ärtprotein koncentrat. Metoderna pilotstudie, konsensustest och in-house intensitetstest används i studieprocessen. LÄS MER

  3. 3. Konsten att kombinera mat och te

    M1-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Lina Jonsved; Daniel Rittberg-Schein; [2013]
    Nyckelord :aromer; flavours; grundsmaker; munkänsla; te;

    Sammanfattning : Enligt modellen för Robert J. Harringtons sensoriska pyramid finns det tre faktorer att ta hänsyn till beträffande mat och dryck i kombination. Dessa innefattar grundsmakernas påverkan, texturens roll samt betydelsen av flavours. LÄS MER

  4. 4. Stärkelsers funktion som konsistensgivare vid olika temperaturer i pulversoppa : en experimentell kvantitativ studie

    Kandidat-uppsats, Sektionen för lärande och miljö

    Författare :Malin Lindgren; Felicia Lantz; [2013]
    Nyckelord :starch; dry soup; viscosity; preference; stärkelse; pulversoppa; viskositet; preferens;

    Sammanfattning : More often consumers demand instant dry soup that can be prepared with a water temperature below 100o C, which is currently not possible, because the dry soup becomes too thin when using water with a lower temperature. In this study, various kinds of starch studies were made to optimize the starch used in the existing product to make it more viscous at both high and low temperatures. LÄS MER

  5. 5. Flavours – det smakar doft : Upplevelsen av mat och vin i kombination

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan - Grythytte akademi

    Författare :Jonas Hult; David Lagnetoft; Nadia Nygren; [2011]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Inledning: Den vetenskapliga förankringen om mat och vin i kombination är låg. Upplevelsenav en måltid involverar alla de mänskliga sinnena, vilket således har gjort den svår att mäta. LÄS MER