Sökning: "munkänsla"
Hittade 5 uppsatser innehållade ordet munkänsla.
1. Låt oss prata om textur : En strävan efter att förstå textur i vin
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : .... LÄS MER
2. Ett doft- och smakbibliotek avseende hampfrö-presskaka, gula mjölmasklarver, texturerad veteprotein, ärtproteinisolat och ärtprotein koncentrat : En sensorisk undersökning av alternativa proteinkällor
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskapSammanfattning : Syftet med studien är att genom sensoriska analyser sammanställa ett doft- och smakbibliotek för hampfrö-presskaka, gula mjölmasklarver, texturerad veteprotein, ärtproteinisolat och ärtprotein koncentrat. Metoderna pilotstudie, konsensustest och in-house intensitetstest används i studieprocessen. LÄS MER
3. Konsten att kombinera mat och te
M1-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : Enligt modellen för Robert J. Harringtons sensoriska pyramid finns det tre faktorer att ta hänsyn till beträffande mat och dryck i kombination. Dessa innefattar grundsmakernas påverkan, texturens roll samt betydelsen av flavours. LÄS MER
4. Stärkelsers funktion som konsistensgivare vid olika temperaturer i pulversoppa : en experimentell kvantitativ studie
Kandidat-uppsats, Sektionen för lärande och miljöSammanfattning : More often consumers demand instant dry soup that can be prepared with a water temperature below 100o C, which is currently not possible, because the dry soup becomes too thin when using water with a lower temperature. In this study, various kinds of starch studies were made to optimize the starch used in the existing product to make it more viscous at both high and low temperatures. LÄS MER
5. Flavours – det smakar doft : Upplevelsen av mat och vin i kombination
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan - Grythytte akademiSammanfattning : Inledning: Den vetenskapliga förankringen om mat och vin i kombination är låg. Upplevelsenav en måltid involverar alla de mänskliga sinnena, vilket således har gjort den svår att mäta. LÄS MER