Sökning: "muscle mass"
Visar resultat 16 - 20 av 96 uppsatser innehållade orden muscle mass.
16. Body composition and physical fitness in healthy university students : The relationship between body composition, cardiovascular capacity and muscle strength
Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för företagande, innovation och hållbarhetSammanfattning : Background: Physical activity is an established factor to promote health benefits. Despite this, more than 25% of the adult population in the world is insufficiently active. Inactivity has a strong relationship to worldwide obesity and other health risks. LÄS MER
17. Voxel-wise Longitudinal Analysis of Weight Gain from Different Dietary Fats using Image Registration-Based "Imiomics" Analysis
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Uppsala universitet/Avdelningen för visuell information och interaktionSammanfattning : There is an emerging global epidemic of obesity and related complications, such as type 2diabetes (T2D). Alterations in body composition (adipose tissue, muscle volume and fatcontents) are known to be associated with an increased metabolic risk. Understanding of theunderlying mechanisms is key for development of novel intervention strategies. LÄS MER
18. Effekten av programmerad träning på muskelmått hos hund : en interventionsstudie om hundars fysik
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Fysisk aktivitet och träning är en viktig del av ett hälsosamt liv och en vanlig rekommendation för människa och hund. Idag finns det ett kunskapsglapp för vilken typ av träning som lämpar sig bäst vid förebyggandet av sjukdomar och skador relaterade till otillräcklig muskelansättning och muskelstyrka. LÄS MER
19. Relationships between physical function, systemic inflammation, and metabolic status in Swedish men and women - a longitudinal study from adolescence to old age
Master-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för hälsovetenskaperSammanfattning : Abstract:Introduction: Ageing is associated with a decrease in physical capacity. However, various aspects of this phenomenon remain to be clarified. LÄS MER
20. Creating A Chicken Analogue with Mycoprotein
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : To meet the growing demand of meat alternatives, this project was dedicated to creating a chicken analogue prototype with mycoprotein. Within the project, two approaches of alginate gelation, external (diffusion) crosslinking and internal crosslinking, were studied in this particular food matrix. LÄS MER