Sökning: "näringslära"

Visar resultat 11 - 15 av 49 uppsatser innehållade ordet näringslära.

  1. 11. Näringslära : I hem- och konsumentkunskapsundervisningen

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Anette Mellberg; [2018]
    Nyckelord :näringslära; undervisning; hem- och konsumentkunskap;

    Sammanfattning : Bakgrund Folkhälsoproblematiken ökar allt mer i Sverige. Elever behöver därför få kunskap om hur måltider sätts samman efter individuella behov, vilket också är ett kunskapskrav i läroplanen för hem- och konsumentkunskap (HKK) i grundskolan. LÄS MER

  2. 12. Kostens påverkan på den kognitiva förmågan - Undervisning i kost och näringslära i grundskolans tidigare år

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Malmö högskola/Fakulteten för lärande och samhälle (LS)

    Författare :Linnea Andersson; Josephine Allrin; [2017]
    Nyckelord :Diskurs; Elever; Hälsa; Kognitiva förmåga; Kost; Makt; Näringslära; Skola; Undervisning; Grundskolans tidigare år;

    Sammanfattning : Vad fokuserar pedagogerna på i undervisningen om kost och näringslära i grundskolans tidigare år och hos vem ligger ansvaret att eleverna får den kunskap de behöver? Blir utbildningen likvärdig när pedagogerna utgår från sina egna erfarenheter och intressen? Den analys vi vilar på i vår studie är inspirerad av diskursanalys. Detta angreppssätt hjälper oss även i insamling och urval av vårt empiriska material. LÄS MER

  3. 13. “Men… Hur får du i dig protein?” : En kvantitativ undersökning av datorspelande ungdomars kunskaper om vegetabilisk kost

    M1-uppsats, Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH/Institutionen för idrotts- och hälsovetenskap

    Författare :Erik Skoglund; [2017]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Syfte och frågeställningar Syftet med studien är att se vad de tillfrågade personerna vet om vegetabilisk kost ur ett nutritionsperspektiv samt om hur kunskaperna stämmer överens med den forskning som finns i ämnet. Vad har de tillfrågade ungdomarna för kunskaper om vegetabilisk kost? Går kunskaperna att härleda till skolundervisningen? Metod Studien är av kvantitativ art, uppbyggd kring en enkätundersökning på datorspelande ungdomar i gymnasieåldern. LÄS MER

  4. 14. Kökschefen och de näringsriktiga skolmåltiderna : En kvalitativ studie med intervjuer av kökschefer som tjänstgör i skolkök

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Daniel Nilsson; [2017]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Bakgrund: Sverige är ett av få länder i världen som tillhandahåller skolelever gratis skollunch. År 2011 inträdde en ny skollag där krav om näringsriktighet i skolmåltiden ingick. LÄS MER

  5. 15. Tränares utbildnings- och kompetensnivå inom ungdomsidrotten. : En kvantitativ studie med fokus att undersöka eventuella samband mellan utbildning och upplevd kompetens

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap (from 2013)

    Författare :Joakim Jönsson; [2016]
    Nyckelord :Competence; Education; Coaching; Coach; Kompetens; Utbildning; Tränare; Kompetensnivå; Utbildningsnivå;

    Sammanfattning : Bakgrund: Idrotten är en viktig del av de flesta barn- och ungdomars liv, för att idrotten ska bli rolig och uppfostrande krävs det att det finns kompetenta ledare som kan ställa upp. Syfte: Den här studien syftar till att undersöka utbildnings- och upplevd kompetensnivå hos tränare för ungdomar 13-16 år. LÄS MER