Sökning: "nötkött"

Visar resultat 1 - 5 av 94 uppsatser innehållade ordet nötkött.

  1. 1. KLIMATBUDGET - En analys av preferenser mellan konsumtion av flygresor, bilresor och nötkött

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för nationalekonomi med statistik

    Författare :Mikaela Blomgren; Janina Öberg Berggren; [2019-09-25]
    Nyckelord :Climate budget; carbon dioxide budget; sustainability; willingness to pay; preferences;

    Sammanfattning : Air transport, car transport and consumption of food are three factors that affect the climate, factors that can be changed by an individual’s decisions. By using a web survey, this study aims to evaluate preferences between being able to travel by airplane, travel by car to work or school as well as consuming beef, which is a big climate burden within our diet. LÄS MER

  2. 2. Produktionsmodeller för nöt : hur uppfödningstiden påverkar energibehovet

    M1-uppsats, SLU/Department of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Marcus Nilsson; Henrik Nilsson; [2019]
    Nyckelord :nötkött; produktionsmodeller; mellankalv; stut; tjur; kviga; slaktvikt; slaktålder;

    Sammanfattning : Examensarbetet har utförts som en avgränsad del i Interregprojektet REKS ”Regional nöt- och lammköttsproduktion - en tillväxtmotor”. Interregprojektet har som mål att stärka den ekonomiska tillväxten hos nöt- och lammköttsföretag. De vill öka kunskapen om hur klimatbelastningen ser ut och vad som kan göras för att minska den. LÄS MER

  3. 3. Hälsoeffekter av en klimatskatt på nötkött i Sverige - En analys av påverkan på förekomsten av kolorektalcancer i Sverige

    Master-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning

    Författare :Nils Malmström; [2019]
    Nyckelord :Rött kött Processat kött Kolorektalcancer Klimatskatt; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Consumption of red and processed meat has been found to effect human health and especially the occurrence of colorectal cancer. At the same time cattle farming and production of beef have been shown to severely effect the environment and particularly the climate. LÄS MER

  4. 4. Hur antibiotikaanvändningen i animalieproduktionen kan leda till resistenta bakterier på kött

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and Biochemistry

    Författare :Emma Nilsson; [2019]
    Nyckelord :antibiotika; resistens; animalieproduktion; kött;

    Sammanfattning : Antibiotikaresistensen ökar globalt och är ett stort samhällsproblem redan idag. Animalieproduktionen använder en stor del av världens antibiotika och bidrar på så sätt till en ökad re-sistensutveckling. LÄS MER

  5. 5. Nötkött : En etnologisk studie om individers föreställningar om hållbarhet och risk i förhållande till ett köttslag

    Master-uppsats, Stockholms universitet/Institutionen för etnologi, religionshistoria och genusvetenskap

    Författare :Kevin Pettersson; [2019]
    Nyckelord :Nötkött; konsumtion; produktion; hållbarhet; risk; reflexiv modernitet; självbegränsning; ursprung; gastronationalism; svensk exceptionalism; den frånvarande referensen; nykarnism.;

    Sammanfattning : This study explores how beef consumption and production triggers feelings of risk related to the climate, environment, personal health and animal welfare among the study participants. These feelings are mainly analyzed through the lens of Ulrich Beck’s theories on the risk society. LÄS MER