Sökning: "nötkött"
Visar resultat 1 - 5 av 115 uppsatser innehållade ordet nötkött.
1. Skatteväxling för en hållbar livsmedelskonsumtion och dess fördelningseffekter
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för nationalekonomi med statistikSammanfattning : Svenskarnas nuvarande diet ger upphov till stora klimatavtryck och i en tid där världen ställer om till en hållbar framtid hade en mer växtbaserad kost varit önskvärd. Denna uppsats presenterar en skatteväxlingsmodell vars syfte är att främja mer klimatvänliga livsmedel och samtidigt är någorlunda inkomstneutral för statsbudgeten. LÄS MER
2. Nedbrytning av växtskyddsmedel i fluglarvskompostering
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå,Sammanfattning : Ett av Sveriges 16 miljömål är ”Giftfri miljö”, vars målsättning är att förhindra att den biologiska mångfalden och människors hälsa hotas eller skadas genom utsläpp av kemiska ämnen i miljön. En aspekt som gör det svårt att uppnå detta miljömål är att utsläpp av potentiellt giftiga kemiska ämnen sker kontinuerligt. LÄS MER
3. Prisvolatilitet, riskbedömning och strategi hos svenska lantbrukare på grund av kriget i Ukraina : riskhantering i det svenska lantbruket
M1-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Olika former av kriser är en stor faktor som kan leda till stora problem för lantbrukare. Syftet med detta arbete är att undersöka vad personer ifrån olika delar av lantbrukssektorn tänker kring de stora prissvängningarna som är till följd av kriget och hur man som lantbrukare ska agera för att minimera riskerna det innebär. LÄS MER
4. Betala Arrendeavgiften med Nötkött? – Om arrendeavgiftens bestämmande och omprövning i svensk och finsk rätt samt eventuell reform.
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Umeå universitet/Juridiska institutionenSammanfattning : .... LÄS MER
5. Skolmenyers klimatavtryck i Norrbotten och Skåne – lokala livsmedel, kretslopp, resiliens och biologisk mångfald
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknikSammanfattning : Vi behöver minska vår klimatpåverkan och matens bidrag är betydande. Livsmedelssektorn står för nära en tredjedel av växthusgasutsläppen globalt. Det nationella arbetet med att minska matens klimatpåverkan sammanfattas i den nationella livsmedelsstrategin. LÄS MER