Sökning: "naturliga konserveringsmedel"

Hittade 3 uppsatser innehållade orden naturliga konserveringsmedel.

  1. 1. Jämförelse av olika konserveringsmedel genom belastningstest i ett flytande livsmedel

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Elna Crona; Nathalie Johnsson; [2020]
    Nyckelord :Microbiological challenge testing; food spoilage; hurdle technology; clean label; natural preservatives; chemical preservatives; Mikrobiologiskt belastningstest; matförskämning; hurdle teknik; ren etikett; naturliga konserveringsmedel; kemiska konserveringsmedel;

    Sammanfattning : Inledning En tredjedel av den mat som produceras i världen slängs (United Nations Development Programme [UNDP], 2020) och de livsmedelsförstörande mikroorganismerna är ett vanligt förekommande problem och en bidragande orsak till det globala matsvinnet (Snyder & Worobo, 2018). Livsmedelsindustrin använder därför olika hurdletekniker för att minimera risken för tillväxt av förskämningsorganismer (Snyder & Worobo, 2018). LÄS MER

  2. 2. Essential oils and phenolic compounds as food preservatives

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Erika Häggman; [2019]
    Nyckelord :Origanum; Thymus; thymol; carvacrol; secondary metabolites; bacteria; foodborne; phenols; antimicrobial;

    Sammanfattning : Recent studies have shown that consumers are increasingly choosing food items without synthetic preservatives or additives. In order to find alternatives to address the food industry’s need of ensuring food safety, this essay focuses on the possible use of natural preservatives derived from antiseptic plants. LÄS MER

  3. 3. Fermentater som ersättare för konserveringsmedel deklarerade med E-nummer : Konsumenters acceptans och preferens för livsmedel med fermentater.

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Matilda Tynelius; Cecilia Ålhed; [2015]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Konsumenters skepsis för konserveringsmedel som är märkta med E-nummer på produkter har lett till en utveckling av nya konserveringsmetoder. En av de nya metoderna är konservering med fermentater, vilka är naturliga slutprodukter från fermentering av livsmedelsråvaror. LÄS MER