Sökning: "nordic berries"

Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade orden nordic berries.

  1. 1. New Concept Development of a Blood Glucose-Balancing Functional Beverage

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Fiona Ernesta; [2021]
    Nyckelord :nordic berries; blood-glucose; functional beverage; food engineering; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Type 2 Diabetes Mellitus (T2DM) have known to be one of the most common degenerative diseases which highly correlate with lifestyle, including consumption habits. It cannot be denied that the availability and accessibility to high processed food, high in carbohydrates play an important role on increasing the risk of T2DM. LÄS MER

  2. 2. Egtvedflickans bärmölska : Om bryggprocessen för fermenterade blanddrycker under sydskandinavisk äldre bronsålder

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kulturvetenskaper (KV)

    Författare :Anton Heed; [2021]
    Nyckelord :Boiling stones; nordic grog; Egtved; relational analogy; paramorphic model; ancient beer; ancient brewing techniques; mead; braggot; mixed fermented beverages; bronze age Denmark; south Scandinavia; Chaine Operatoire; Bronsålder; öl; mjöd; mölska; fermenterade blanddrycker; Egtved; Egtvedflickan; koksten; chaine operatoire; operationella kedjor; relationella analogier; paramorfisk modell; bärmölska; bryggprocesser; ölbryggning; fermentering;

    Sammanfattning : Egtvedflickans bärmölska – om bryggprocessen för fermenterade blanddrycker under sydskandinavisk äldre bronsålder. The Braggot of the Egtved Girl- the brewing process of Early Bronze Age mixed fermented beverages in South Scandinavia. LÄS MER

  3. 3. Physico-Chemical Properties, Probiotic Survival and Sensory Acceptability of a Liquid Oats-Based Beverage

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Evangelia Mitsou; [2017]
    Nyckelord :oat based drink; nordic berries; probiotic; synbiotic; Prevotella copri; nutritional analyses; carbohydrates; protein; fat; fibres; viscocity; beta glucans; β-glucans; shelf life; microbial analysis; sensory analysis; innovation; product development; food engineering; livsmedelsteknik; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : In the present thesis were studied oat based real fruit puree products. The aim was to create a new synbiotic beverage by combining the health benefits of the probiotic bacterial strain with the prebiotic ones derived from the β-glucans in oats. LÄS MER

  4. 4. Traditionell lösningsmedelsextration av blåbärspulver : extraktion och optimering

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Department of Forest Biomaterials and Technology (from 131204)

    Författare :Jimmie Klum; [2017]
    Nyckelord :traditionell lösningsmedelsextraktion; Box-behnken design; nära infraröd spektroskopi;

    Sammanfattning : De Nordiska skogsbären är idag väldigt attraktiva på världsmarknaden, idag används blåbäret blandanat som ett råmaterial för produktion av näringstillskott, kosmetik och hälsoprodukter. Men av de blåbär som växer i de svenska skogarna plockas bara uppskattningsvis fem procent. LÄS MER

  5. 5. Den hälsosamma kosten : uppfattningar, resonemang och livsmedelsval

    Kandidat-uppsats, Sektionen för lärande och miljö

    Författare :My Ahlström; Sanna Hendriksson; Bojan Stevic; [2013]
    Nyckelord :Diet; health; food choice; nutrition recommendations; NNR:5; Kost; hälsa; livsmedelsval; näringsrekommendationer; NNR:5;

    Sammanfattning : Många konsumenter är idag mycket hälsomedvetna och önskar att äta en hälsosam kost, men möter i sin vardag ett flertal problem. Livsmedelsval kan handla om ställningstaganden och identitet, prismedvetenhet och miljömedvetenhet. Många faktorer påverkar synen på vad som är en hälsosam kost. LÄS MER