Avancerad sökning

Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 1. Hållbara dryckesval - Växtbaserad dryck/komjölk och hur konsumenter kan påverkas till att välja ärtdryck

    Master-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning

    Författare :Lidija Fridvad; [2022]
    Nyckelord :sustainable consumption; sustainable choices; nudging; milk; plant-based; pea milk; food consumption; hållbar konsumton; hållbara val; mjölk; växtbaserad dryck; ärtmjölk; Social Sciences; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : Food consumption is a big part of the global emissions, which we need to address to increase the pace in the climate transition. In order to prevent further increase in greenhouse gas emissions a shift in milk consumption towards more plant- based options is needed. LÄS MER

  2. 2. Nudging för ökad avfallssortering på byggarbetsplats

    M1-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomi

    Författare :Emma Latvala Tellborg; Robin Strömhäll; Dennis Karlsson; [2022]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Byggbranschen medför stora avtryck på miljön och så mycket som en tredjedel av Sveriges totala avfallsmängder produceras på landets byggarbetsplatser. Både myndigheter och företag jobbar för att avfallsmängderna ska minska och sorteringsgraden öka, för i slutändan gynnar det hela samhället. LÄS MER

  3. 3. Nudging mot hjärnans två tankesystem Effekten av olika nudgingverktyg för att främja hållbara investeringar av premiepensionen

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Josefin Augustin Nilsson; Olivia Sahlin; [2021-06-30]
    Nyckelord :Nudging; nudge tools; choice architecture; two ways of thinking; System 1; System 2; premium pension; sustainability; SRI investment.; Nudging; nudgingverktyg; valarkitektur; hjärnans två tankesystem; System 1; System 2; premiepension; hållbarhet; SRI.;

    Sammanfattning : Science agrees that climate change and global warming are real and resulting in worrying consequences if greenhouse gas emissions continue. The Paris Agreement demands change across different industries and markets, with the financial sector being one of them. Among other actions, private investments need to be more sustainable. LÄS MER

  4. 4. Hur nudging kan minska matsvinn och främja cirkularitet : Konsumenters upplevelse av nudging i relation till klass II-produkter inom dagligvaruhandelns e-handel

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Umeå universitet/Företagsekonomi

    Författare :Michaela Alenbrand; Karin Johansson; [2021]
    Nyckelord :Nudging; food waste; circular economy; digital nudging; behavioral economics; decision-making; food retail; circularity; sustainability; suboptimal foods; Nudging; matsvinn; cirkulär ekonomi; digital nudging; beteendeekonomi; beslutstagande; e-handel; dagligvaruhandel; cirkularitet; hållbarhet; klass II-produkter;

    Sammanfattning : Problematiken med matsvinn utgör ett globalt hållbarhetsproblem och konsumenternasbeteende har identifierats som den främsta bidragande faktorn till problematiken. En minskning av matsvinn måste ske för att en övergång till och utveckling av cirkulär ekonomi ska kunna realiseras, vilket ses som en direkt nödvändighet för att uppnå en hållbar utveckling. LÄS MER

  5. 5. Nudging – A Way to Encourage Public Tenants to More Sustainable Behaviour? : A study on how public landlords can make the sustainable choice easier

    Master-uppsats, KTH/Fastigheter och byggande

    Författare :Albin Haglund; [2017]
    Nyckelord :Nudging; Sustainability; Behaviour; Energy Efficiency; Nudging; Hållbarhet; Beteende; Energieffektivitet;

    Sammanfattning : The public sector owns and manages approximately 90 million square meters of premises. One of the toughest challenges today is managing both climate-friendly and energy efficient buildings. For the landlords who facilitate these properties to reach national targets by 2020, they will need well thought out strategies. LÄS MER