Sökning: "nutrition diagnosis"
Visar resultat 1 - 5 av 23 uppsatser innehållade orden nutrition diagnosis.
1. Svälj- och röstfunktion samt nutritionsstatus efter strålbehandlad larynxcancer : En långtidsuppföljning
Magister-uppsats, Uppsala universitet/LogopediSammanfattning : Larynxcancer är den tredje vanligaste formen av huvud- och halscancer och drabbar cirka 175 personer årligen i Sverige. En vanlig behandlingsmetod vid larynxcancer är strålbehandling. LÄS MER
2. Den inskrivna kattens utfodringsrutiner och uppvisade inappetens, samt diagnosens påverkan på nutrition och inskrivningslängd : en observationsstudie på ett svenskt djursjukhus
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Inappetens hos katter med systemisk sjukdom som vårdas på djursjukhus är vanligt förekommande. Inskrivna katter skiljer sig ofta gällande diagnos, men att inappetens uppkommer sekundärt till dess primära sjukdomstillstånd förekommer frekvent oavsett diagnos. LÄS MER
3. Livskvalitet vid endometrios : Sjuksköterskans omvårdnadsåtgärder
Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för hälsa och välfärdSammanfattning : Bakgrund: En av tio kvinnor i världen drabbas av endometrios. Det kan vara ensmärtsam diagnos vilket behandlas med läkemedel, kirurgi och ibland i kombinationmed icke-farmakologiska interventioner. Syfte: Syftet med studien var att undersökasjuksköterskans omvårdnadsåtgärder för en förbättrad livskvalitet vid endometrios. LÄS MER
4. Luftvägsinfektion hos kalv : en utvärdering av kriterier för insättande av behandling samt behandlingseffekt vid luftvägsinfektion hos kalv
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Luftvägsinfektion är ett vanligt förekommande problem hos kalvar. Sjukdomen drabbar kalvar i alla åldrar och kan på sikt leda till nedsatt tillväxt och bestående förändringar i lungorna. LÄS MER
5. Chiafröns påverkan i glutenfria bröd
M1-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTHSammanfattning : I detta examensarbete har tanken varit att få en ökad kunskap för hur chiafröet påverkar det glutenfria brödet. Orsaken till det glutenfria brödets uppkomst är sjukdomen celiaki. Samtidigt som forskning utförs inom området celiaki är det svårt för människor med denna diagnos att hitta bra glutenfria brödalternativ. LÄS MER