Sökning: "nutrition transition"
Visar resultat 1 - 5 av 25 uppsatser innehållade orden nutrition transition.
1. The Stories of Swedish Edible Insects Entrepreneurs : Activities, Business Models, and TIS Evolution
Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för samhällsbyggnad och industriell teknikSammanfattning : Sustainability transition has gained more interest in academic research. However, it has rarely been studied specifically from a firm-level perspective. Therefore, this study aims to understand and learn from the firm-level perspective to contribute to firm- and system-level understanding. LÄS MER
2. Investigation of the impact of different sugar compositions on the moisture absorption of hard candy when exposed to a humid environment
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Hard candy is hygroscopic, implying that hard candy readily absorbs moisture from the environment, resulting in adverse changes in the texture and appearance of the candy. This thesis investigates the impact of different sugar compositions on the moisture absorption of hard candy when exposed to a humid environment. LÄS MER
3. Varför slutar svenska ungdomsfäktare att tävla? : En kvalitativ studie om före detta fäktares upplevelser
Kandidat-uppsats, Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH/Institutionen för fysiologi, nutrition och biomekanikSammanfattning : Syfte Syftet med detta arbete var att ur före detta tävlings-fäktares perspektiv undersöka orsakerna bakom de omfattande avhopp som sker i övergången mellan ungdoms- och seniorklass i svensk fäktning, samt vad föreningar och förbund kunnat göra för att motverka dessa avhopp. Studien syftar även till att undersöka vilka åtgärder föreningar och förbund kan göra för att främja återupptagandet av tävlande enligt före detta tävlings-fäktare. LÄS MER
4. Samråd i den fysiska planeringen: En kvalitativ fallstudie om samråd i Arvidsjaur kommun
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för geografiSammanfattning : This study has aimed to investigate how a Swedish municipality carries out consultation and dialogue with the national interest for reindeer nutrition and total defense. The aim is further to understand how consultation and dialogue affect the planning and the design of a plan. LÄS MER
5. Some faba beans and a nice Chianti : prospects and challenges for increasing the production of faba beans as food
Master-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentSammanfattning : Swedish produced faba beans have recently been acknowledged as a sustainable food product containing important nutrition and are produced with low environmental impact. Faba beans belong to the group of protein crops and have great potential to replace resource-demanding proteins, but today the crop is exclusively used as feed in Sweden. LÄS MER