Sökning: "nutritionella aspekter"

Hittade 3 uppsatser innehållade orden nutritionella aspekter.

  1. 1. How nutritional aspects can affect immune mediated inflammatory diseases

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Sohail Ehsanzamir; [2016]
    Nyckelord :chronic; inflammation; omega- 6; trans fatty acids; gluten; obesity; casein; biomarker; dairy; flavonoid; fruits; vegetables; carbohydrates;

    Sammanfattning : Low- grade inflammation is a state where the immune system is chronically active and it is a major cause of various diseases such as type 1 diabetes, schizophrenia, different cardiovascular diseases and cancers. The diet, what we eat and the load of it plays an important role in the prevalence of those disease. LÄS MER

  2. 2. Ätbara insekter, nutid eller framtid?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Emma Aspholmer; Ellen Gellerbrant; [2014-06-26]
    Nyckelord :entomophagy; fokusgrupper; livsmedel; ätbara insekter.;

    Sammanfattning : Att äta insekter benämns som entomophagy. Cirka två miljoner människor på jorden beräknas äta insekter i dagsläget. Det är dock inte vanligt förekommande i västvärlden där entomophagy ofta möts med avsky. LÄS MER

  3. 3. Karotenoider i tomater

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Linn Svensson; Johanna Söderberg; [2010]
    Nyckelord :karotenoider; aroten; lutein; lykopen; tomater; odling; nutritionella aspekter;

    Sammanfattning : The tomato is an important crop worldwide, and in recent years it has received great attention due to its rich content of carotenoids, which in studies indicate to have health benefiting properties. Many studies have been done in this area of research and in how to optimize the carotenoid content in tomatoes and tomato products. LÄS MER