Sökning: "nya köket"

Visar resultat 1 - 5 av 22 uppsatser innehållade orden nya köket.

  1. 1. Designelement och märkningar inom kökssektionen : EN STUDIE AV KÖKETS FÖRBRUKNINGSVAROR KOPPLAT TILL HÅLLBAR KONSUMTION OCH PRODUKTION

    Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för naturvetenskap, design och hållbar utveckling (2023-)

    Författare :Mikaela Westerberg; [2023]
    Nyckelord :Grafisk design; hållbar konsumtion och produktion; miljömärkningar; prisklass; förpackningsdesign.;

    Sammanfattning : Plastprodukter är ett stort miljöproblem, där en stor mängd fortfarande finns kvar i naturen och kan skada både marina djur och hela ekosystem. Kemikalier och tillsatser i plastmaterial utgör potentiella risker för både miljön och vår hälsa. LÄS MER

  2. 2. "Blott Sverige svenska krusbär har" : En kvalitativ studie om nation branding av svensk måltidskultur

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för marknadsföring (MF)

    Författare :Jogér Sebastian; [2022]
    Nyckelord :turism; måltidsturism; marknadsföring; måltidskultur; kultur; mat; foodie; nation branding; storytelling; profilering;

    Sammanfattning : This candidate thesis contains a qualitative study of how Sweden markets its gastronomicculture internationally through nation branding. The study was conducted through adeductive research approach. Through nation branding, Sweden has become the new, littlestar on the gastronomic world scene. LÄS MER

  3. 3. An outdoor kitchen concept for Livsyta

    Master-uppsats, KTH/Maskinkonstruktion (Inst.)

    Författare :Filippa Skog; Maximilian Tallbom; [2022]
    Nyckelord :outdoor kitchen concept; modular; Scandinavian design; Japanese design; utomhuskök; modulärt; skandinavisk design; japansk design;

    Sammanfattning : This is a master thesis done during Spring 2022 within Industrial Design Engineering at the Royale Institute of Technology, KTH. The purpose of the project is to develop a new outdoor kitchen concept for the company Livsyta AB. The company focuses on selling holistic cooking experiences in the form of outdoor kitchens. LÄS MER

  4. 4. Analys av produktionslinje vid Modexa AB : En tidsstudie på en lackeringslinje för att undersöka nyttjandegrad och förbättringsåtgärder

    Kandidat-uppsats, KTH/Maskinkonstruktion (Inst.)

    Författare :Alexander Fredriksson; Pontus Stadig; [2021]
    Nyckelord :Time study; Lean; Production flow; Manufacturing production; Tidstudie; Lean; Produktionflöde; Tillverkande Produktion;

    Sammanfattning : Företaget Modexa AB tillverkar köksluckor måttanpassade efter kundens stomme. Detta för att kunna renovera köket kostnadseffektivt då inte stommen byts ut. Dessa luckor tillverkas genom att först fräsas ut i MDF efter måtten och sen lackeras i en lackeringslinje. Lackeringslinjen är 60 meter lång och körs av 5 operatörer. LÄS MER

  5. 5. Drivers and Barriers for Reducing Food Waste in School Kitchens

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Marika Arvidsson; [2019]
    Nyckelord :Food waste; food production; school kitchens; public kitchens; change management; change; food engineering; livsmedelsteknik; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Of the food produced for human consumption, one-third is lost or wasted. Food waste has an impact on the environment in several ways and it is thus required to reduce food waste in all parts of the value chain. The objective of this thesis is to identify drivers and barriers for implementing food waste reducing strategies in school kitchens. LÄS MER