Sökning: "nyckelhålsmärkta produkter"

Visar resultat 1 - 5 av 8 uppsatser innehållade orden nyckelhålsmärkta produkter.

  1. 1. Medvetenhet kring barns saltkonsumtion saltkällor, risker och rekommendationer : En kvantitativ studie bland föräldrar till förskolebarn

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Elin Lonnfors; Nathalie Plånborg; [2016]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Bakgrund: Både barn och vuxna äter för mycket salt och ofta är man inte medveten om det. Det finns stark evidens för att ett för högt saltintag kan leda till högt blodtryck samt hjärt- & kärlsjukdomar och att sänka saltintaget är det mest kostnadseffektiva sättet att förebygga dessa sjukdomar. LÄS MER

  2. 2. Skatter och subventioners effekter på den svenska konsumtionen av djupfrysta färdigrätter

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Nationalekonomiska institutionen

    Författare :Charlie Lundgren; [2013]
    Nyckelord :skatt subvention multipel regression efterfrågefunktion; Business and Economics;

    Sammanfattning : Syftet med denna uppsats är att ur en nationalekonomisk synvinkel se ifall man med prisjusteringar kan få en genomsnittlig svensk att välja det hälsosammare alternativet i nyckelhålsmärkt och därmed belasta sjukvårdskostnaderna mindre. Ett andra mål är att med prisjusteringar få genomsnittssvensken att köpa mindre av de produkter som är allmänt känt onyttiga. LÄS MER

  3. 3. Kostbudskap i media En granskning av två hälsotidningars kostbudskap i förhållande till Livsmedelsverkets kostråd

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Sara Bredin; Jessika Ung; [2012-10-01]
    Nyckelord :Livsmedelsverket; kostråd; kostbudskap; media; hälsotidningar;

    Sammanfattning : Mat och hälsa uppmärksammas allt mer i media och idag finns det gott om hälsotidningar som utlovar kostbudskap och mirakelkurer för hälsan. Konkurrensen är hård mellan tidningarna och för att locka läsare gäller det att skriva texter som väcker känslor och som berör. LÄS MER

  4. 4. Det nya nyckelhålet - Hur väl känner konsumenten till nyckelhålets förändring?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Sofie Axelsson; Sarah Hofberg; [2011-03-02]
    Nyckelord :Hälsa; konsument; kost; livsmedel; livsmedelsmärkning; nyckelhål;

    Sammanfattning : Ohälsan i världen så som i Sverige är stor (Becker, 2002). Varje år dör flera personer av kostrelaterade sjukdomar så som hjärt- kärlsjukdom (Socialstyrelsen, 2001). Dåliga matvanor är en av de största påverkbara riskfaktorerna för flera kroniska sjukdomar (WHO, 2003). LÄS MER

  5. 5. Känner du till de fem kostråden? - En studie om matvanor och kostråd på en arbetsplats

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Hannah Birgersson; Emma Nilsson; [2011-02-17]
    Nyckelord :Livsmedelsverket; kostråd; matvanor; arbetsplats;

    Sammanfattning : Livsmedelsverket utformade 2005 fem kostråd för att främja bra matvanor hos befolkningen. En studie på uppdrag av Livsmedelsverket visade att det fanns glapp mellan kostråden och befolkningens matvanor. Vidare har forskning visat att kännedom om kostråd ökar förutsättningarna för goda matvanor. LÄS MER