Sökning: "observation restaurang"
Visar resultat 1 - 5 av 18 uppsatser innehållade orden observation restaurang.
1. Att arbeta i motvind : En kvalitativ studie om restaurangbranchens marknadsföring under covid-19
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Umeå universitet/FöretagsekonomiSammanfattning : Covid-19 har under de senaste åren satt stora spår i samhället. Inte minst inom restaurangbranschen som ständigt ställts inför nya utmaningar och förhållningssätt. Restriktioner, rekommendationer och oroliga gäster har varit förhållanden som branschen fått hantera. LÄS MER
2. Cityhandelns konkurrens från externhandel och e-handel
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Lunds universitet/FastighetsvetenskapSammanfattning : Traditionally, city commerce has always had a strong foothold in Swedish cities. However, in recent years the city commerce has experienced a weaker growth in comparison with external shopping and e-commerce. LÄS MER
3. Utveckling av hygienisk golvränna
Kandidat-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för ingenjörsvetenskapSammanfattning : AB Furhoffs Rostfria grundades i Skövde 1899 för att tillverka kannor och kittlar i koppar. Idag tillverkar de produkter i rostfritt stål för bland annat VVS-system, storkök och diskbänkar för hemmamiljö. Tillverkningen sker i Skövde med en maskinpark som är anpassad för produktion i rostfritt stål. LÄS MER
4. Kompakt skåning mot platt västerbottning : En studie om kavring och tunnbröd i Malmö och Umeå
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolanSammanfattning : Bröd är något människan har ätit länge och som setts som en basvara. Det har också varit en statussymbol förr i tiden då det främst var kungligheter som hade tillgång till de finaste bröd av vete. Numera är bröd något de flesta äter till vardags samt till högtid, hemma och på restaurang. LÄS MER
5. Waste not, want not : food waste practices in Swedish restaurants
Master-uppsats, SLU/Dept. of EconomicsSammanfattning : Food waste is a global issue with environmental, social, and economic consequences. With a growing population the topic of food waste and how to use our resources more efficiently is more important than ever. Currently there are various policies aimed at lowering food waste amounts both at an EU level down to a Swedish municipal level. LÄS MER