Sökning: "odlingssubstrat"
Visar resultat 11 - 15 av 27 uppsatser innehållade ordet odlingssubstrat.
11. Hållbara alternativ på substrat i blåbärsodling
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : En litteraturstudie om hur blåbärsodling skulle kunna genomföras utan att använda torv som odlingssubstrat. Alternativ som tagits upp är biokol, bark, träflis och kokosfiber. Anledningen till att dessa tagits upp är för att de används i en viss utsträckning idag inom den typ av odling. LÄS MER
12. Trichoderma spp. i substrat och kompost : ett verktyg för att uppnå suppressivitet mot rotsjukdomar i hallon- och jordgubbsodling
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : I Sverige ökar efterfrågan på bär, i synnerhet för hallon och jordgubbar, vilket ställer krav på en ökad produktion och skörd. Tunnelodling kan ge en effektivare produktion framför allt på grund av förlängd säsong. LÄS MER
13. ODLINGSSUBSTRAT FÖR KRUKVÄXTER Ur ett historiskt och hantverksmässigt perspektiv
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kulturvårdSammanfattning : Growing potted plants indoors and in greenhouses brings special demands on the growing media. The gardeners of the 19th century depended on ingredients for their growing medias that could be found in the nearby nature or produced in the garden itself. LÄS MER
14. Utsädesbehandling med växtnäring för en snabb uppkomst och förbättrad ogräskonkurrens i vårvete
Magister-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production EcologySammanfattning : Enligt EU-direktivet ”Hållbar användning av bekämpningsmedel” måste mängden kemiska bekämpningsmedel minska inom jordbruket. Idag tillämpas integrerat växtskydd (IPM = integrated pest management) som arbetsmetod för att minska användningen av växtskyddsmedel. LÄS MER
15. Ostronskivling + kaffesump = SANT? : om kaffesumpens lämplighet som odlingssubstrat till Pleurotus ostreatus
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Under 2000-talet har den globala världskonsumtionen av svamp ökat med drygt 300% per capita. Matsvamparnas näringsvärde är jämförbart med animaliska produkter och blir i och med det ett intressant substitut till kött. Med en ökad efterfrågan ökar också produktionen. LÄS MER