Sökning: "offentlig måltid"
Visar resultat 1 - 5 av 9 uppsatser innehållade orden offentlig måltid.
1. Skolmenyers klimatavtryck i Norrbotten och Skåne – lokala livsmedel, kretslopp, resiliens och biologisk mångfald
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknikSammanfattning : Vi behöver minska vår klimatpåverkan och matens bidrag är betydande. Livsmedelssektorn står för nära en tredjedel av växthusgasutsläppen globalt. Det nationella arbetet med att minska matens klimatpåverkan sammanfattas i den nationella livsmedelsstrategin. LÄS MER
2. Navigating the transformation to sustainable public meals - The case of Södertälje municipality, Sweden.
Master-uppsats, Stockholms universitet/Stockholm Resilience CentreSammanfattning : Food production and consumption is causing environmental harm such as climate change and a decline in ecosystem services. Hence, a transformation of the food system is necessary for humanity’s future well-being. LÄS MER
3. Den svenska skolmåltiden ur ett hållbarhetsperspektiv : klimatpåverkan, trender och utveckling
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/Dept. of Energy and TechnologySammanfattning : Livsmedelssystemet står för omkring en fjärdedel av de globala utsläppen av växthusgaser och bidrar samtidigt med stora påfrestningar på planetens naturliga system. Vid år 2050 beräknas världens befolkning uppnå ungefär 10 miljarder människor. LÄS MER
4. En hållbar offentlig måltid Vad inkluderas i en miljömässigt hållbar måltidspolicy?
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknikSammanfattning : Måltidsorganisationer inom offentlig sektor har alltmer börjat arbeta med måltidspolicys och i dessa implementera miljömässiga hållbarhetskriterier för att reducera måltidernas miljöpåverkan. I Livsmedelsverkets senaste kartläggning av måltider i kommunala förskolor, grundskolor och omsorgsverksamheter synliggjordes det att var femte måltidspolicy saknar kriterier relaterat till miljömässig hållbarhet samt att uppföljning av måltidspolicys endast genomförs av ett fåtal. LÄS MER
5. Designa utomhusmiljöer för hotell och restauranger : vilka faktorer påverkar trivseln?
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)Sammanfattning : Hotell och restauranger behöver en inbjudande miljö som för att locka och få sina gäster att trivas, stanna och återkomma. (Bitner 1990; Ryu & Han 2010) Hotell och restaurangers utemiljö är en av de vistelseytorna som kan vara med och bidra till människors välbefinnande oavsett om den ligger i staden eller på landsbygden. LÄS MER