Sökning: "oil seed rape"
Visar resultat 1 - 5 av 28 uppsatser innehållade orden oil seed rape.
1. Biodiesel production from rape seed oil catalyzed by calcium oxide doped with lithium
Kandidat-uppsats, KTH/KemiteknikSammanfattning : Biodiesel ses som ett av de främsta substituten för fossila bränslen, då den relativt enkelt kan appliceras i redan existerande dieselmotorer. Dagens produktion av biodiesel använder sig av homogena katalysatorer som inte återanvänds i processen, men för en mer cirkulär och i längden en billigare process ses heterogena katalysatorer som ett alternativ. LÄS MER
2. Höstraps + frostkänsliga baljväxter = sant? : en undersökning av samodlingseffekter på förekomsten av skadeinsekter
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Plant Protection BiologySammanfattning : Raps, Brassica napus, är en vanlig gröda som odlas främst som oljeväxt. Grödan har ett stort behov av kväve för fullgod tillväxt. LÄS MER
3. Klumprotsjuka i höstraps - utvärdering av resistenta sorter i fältförsök OS7-25
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Forest Mycology and Plant PathologySammanfattning : Plasmodiophora brassicae orsakar den allvarliga sjukdomen klumprotsjuka och kan angripa alla växter inom familjen Brassicaceae. Plasmodiophora brassicae är en jordburen patogen vilket gör den väldigt immobil. Den kan överleva i jorden i över 15 år och uppträder först fläckvis i fält och sprids sedan, till exempel vid jordbearbetning. LÄS MER
4. Determining Leptosphaeria species on Swedish oilseed rape and monitoring responses to Fusarium avenaceum and Fusarium graminearum in timothy populations
Master-uppsats, SLU/Dept. Of Plant BiologySammanfattning : Background Phoma stem canker or black leg disease is one of the most important disease affecting the oil seed rape worldwide. The disease is caused by the two pathogen species Leptosphaeria maculans and L. biglobosa. In this study genomic information of L. LÄS MER
5. Lepidium Campestre : en ekonomisk analys av fältkrassing
Magister-uppsats, SLU/Dept. of EconomicsSammanfattning : Världens befolkning ökar ständigt vilket ställer krav på produktion och konsumtion av livsmedel. De arealer som finns tillgängliga behöver på sikt nyttjas effektivare för att kunna mätta en ökande befolkning. Utöver denna problematik behöver livsmedel även fortsättningsvis produceras hållbart. LÄS MER