Sökning: "omega-3"

Visar resultat 11 - 15 av 84 uppsatser innehållade ordet omega-3.

  1. 11. BARN OCH ASTMA - FINNS DET EVIDENS FÖR OMEGA-3 BEHANDLING? : EN SYSTEMATISK LITTERATURÖVERSIKT

    Magister-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för vårdvetenskap (VV)

    Författare :Matilda Kristensson; Angelica Henningsson; [2022]
    Nyckelord :Adolescents; Asthma; Children; Omega 3 fatty acids; Omega 3 supplements.; Astma; Barn; Omega 3-fettsyror; Omega 3-tillskott; Ungdomar.;

    Sammanfattning : Bakgrund: Astma är en inflammationssjukdom i luftvägarna, och en av de vanligaste kroniska sjukdomarna hos barn globalt sett. Vanligast är astma hos barn mellan 3 och 15 år, men hälften av alla barn som diagnostiserats med astma som barn har även betydande besvär upp i vuxen ålder. LÄS MER

  2. 12. Har kosttillskott med omega-3-fettsyror effekt vid autism? : En litteraturstudie om omega-3-fettsyrors effekt på hyperaktivitetssymtom hos autistiska barn.

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Yeldiz Hasen; [2022]
    Nyckelord :Fleromättade fettsyror; omega-3-fettsyror; EPA; DHA; Autism; Hyperaktivitet; ASD;

    Sammanfattning : EPA and DHA are among the long-chain omega-3 fatty acids. Polyunsaturated fatty acids, including EPA and DHA, are fatty acids that are part of the diet and they are important structural molecules that include forming membrane membranes and. They are involved in the function of nerve cells and the brain. LÄS MER

  3. 13. Lipid content and profile of Rhodotorula toruloides during fermentation

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Khairul Kibria; [2021]
    Nyckelord :Rhodotorula toruloides; fatty acids; lipid class; triglycerides; phospholipid; gas chromatography;

    Sammanfattning : Oleaginous yeast such as Rhodotorula toruloides is a promising organism for production of lipids from lignocellulosic substrates. Microbial lipids have potential applications in energy, food, feed and pharmaceutical industry, because most of the lipids are triglycerides with long chain fatty acids that are comparable to typical vegetable oils and can be obtained without arable land requirement. LÄS MER

  4. 14. Microalgae – The new green? : biochemical composition, cultivation and extraction methods

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Ida Åkerberg; Christian Nordqvist; [2021]
    Nyckelord :microalgae; food; growth conditions; biochemical compounds; extraction;

    Sammanfattning : Microalgae are a promising source of high value compounds for the food industry with both nutritional and health-beneficial qualities with potential to meet the dietary demand of the growing population. Microalgae are highly adaptive towards environmental stresses which is used as important tool for manipulation of the biomass for enhancement of metabolites. LÄS MER

  5. 15. Ökar omega-3-fettsyror graden av muskelproteinsyntes hos vuxna?

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för idrottsvetenskap (ID)

    Författare :Jonas Andersson; [2021]
    Nyckelord :Omega-3; Fish oil; physical performance; resistance training; adults; Omega-3; fiskolja; fysisk prestanda; styrketräning; vuxna.;

    Sammanfattning : Förlust av muskelmassa med åldrande försämrar den fysiska funktionen, vilket även minskarlivskvaliteten och kan leda till svaghet och för tidig död. Omega-3-fettsyror stimulerar protein-anabolism och kan därför vara användbart för att förebygga och behandla sarkopeni. LÄS MER