Sökning: "omega-3"
Visar resultat 6 - 10 av 84 uppsatser innehållade ordet omega-3.
6. Aquaculture and its effect on the wild fish resource in a Swedish lake : An evaluation of changes in fat content, protein content and trophic niche
Master-uppsats, SLU/Dept. of Wildlife, Fish and Environmental StudiesSammanfattning : Fish is nutritious and important as a food source for many people. It contains high levels of protein, important omega-3 fatty acids as well as micronutrients. For a sustainable fish consumption, aquaculture is needed but it can affect nearby ecosystems in many ways. LÄS MER
7. Livsstilsfaktorers påverkan på kvinnans fertilitet och hälsa och sjuksköterskans informativa roll
Kandidat-uppsats, Sophiahemmet HögskolaSammanfattning : Bakgrund Fertilitet beskrivs som kvinnans biologiska natur och definieras ofta som förmågan att kunna bli gravid. Fertilitet kan även ses som ett tecken på hälsa och att kroppen är i balans. Idag är det många kvinnor som lider av nedsatt fertilitet. LÄS MER
8. Is omega-3 from algae a good substitute to fish oil – in human nutrition?
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Polyunsaturated fatty acids have been proven to be important for human health, especially the omega 3 and 6. Humans cannot synthesise these fatty acids by themselves and need therefore to get them from external sources. Omega-6 is found in many different foods, such as flaxseeds, walnuts, and vegetable oils. LÄS MER
9. Fördelar och nackdelar med veganska fodermedel till hund : kan man möta hundens näringsbehov?
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : När hunden blir en del av familjen appliceras människornas värderingar på dess djurhållning. Värderingarna kan vara av etisk, religiös, miljömässig och hälsomässig karaktär, vilket kan påverka djurägarens val av foder till sina hundar. LÄS MER
10. Wild boar (Sus scrofa) meat quality : a study of the homogeneity of wild boar meat quality
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : The food industry is constantly adapting and is to a large extent shaped by the desires of its consumers. Consumer food desires are dictated by a variety of reasons such as nutrition or taste. LÄS MER